Dolar
33.97
Euro
38.04
Altın
2,511.95
ETH/USDT
2,767.40
BTC/USDT
64,138.00
BIST 100
9,668.10
Gündem

Samsun'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi

Samsun'un Bafra ilçesinde sağanak etkili oldu.

Emre Dilek, Elif Yazıcı  | 25.08.2024 - Güncelleme : 25.08.2024
Samsun'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi Fotoğraf: Emre Dilek/AA

Samsun

İlçede sabah saatlerinde başlayan sağanak nedeniyle Hacınabi, Kızılırmak, Kemal Paşa, İsmet Paşa, Emirefendi ve İshaklı mahallelerinde yollarda su birikintileri oluştu.

Kanalizasyon çalışmalarının olduğu yerlerde taşkınlardan dolayı bazı iş yerlerini ve depoları su bastı. İş yeri sahipleri ve çalışanlar suyu kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı.

Kemal Paşa Mahallesi Lise Caddesi'nde, bir okulun bahçesine su doldu. Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ekipleri bahçedeki suyu tahliye etti.

Yollardaki su birikintileri nedeniyle sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekti.

SASKİ ekiplerinin sahada çalışmaları devam ediyor.

Samsun'da sağanak nedeniyle tarım işçilerinin kaldığı çadırları su bastı

Samsun'un Terme ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle mevsimlik tarım işçilerinin kaldığı çadırları su bastı.


Fotoğraf: Elif Yazıcı/AA

İlçede gece saatlerinde sağanak etkili oldu, Kumcağız, Karacaköy ve Kocaman mahallelerinde, fındık toplamak için Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden gelerek çadır kuran tarım işçilerinin kaldığı alanlar sular altında kaldı.

Bazı çadırların devrildiği bölgede tarım işçilerinin eşyaları su içinde kalırken jandarma ve belediye ekipleri, ihbar üzerine bölgeye sevk edildi.

Mevsimlik tarım işçisi Zekiye Gezici, AA muhabirine, Kocaman Mahallesi'ne fındık toplamak için Gaziantep'ten ailesi ile geldiklerini belirterek, "Depremi yaşadık, burada da böyle bir mağduriyet yaşadık ve çadırlarımız su altında kaldı. Buraya fındık toplamak için geldik ancak çalışamadık. Çadırlarımızı, eşyalarımızı su bastı." dedi.

Barış Gezici de zor durumda olduklarını ifade ederek, "Çocuklarımız ile birlikte burada mağdur olduk. Yemek yapacaktık, çadırlarımız suyun içinde kaldı ve perişan olduk. Aşağı yukarı 15 ile 20 gündür buradayız. Sadece iki ya da üç gün çalıştık, kazanç da elde edemedik. Şu an alacak ekmek paramız bile yok, kalacak yerimiz de yok. Sağ olsunlar buradaki köylüler bize yardımcı oldular. Bir şekilde geceyi atlattık, burada eşyalarımız suda mahvoldu, bir şeyimiz kalmadı." diye konuştu.

Mahalle sakini Ömer Deniz de kendi imkanları ile tarım işçilerine yardımcı olmaya çalıştığını anlatarak şunları dile getirdi:

"Evimin önünde akan dere her yağmur yağdığında taşıyor. Onlar da çadırlarını dere ağzına kurdukları için dün akşam dereden taşan su çadırlarının içerisine girdi. Hepsine yardımcı olmak istiyorum ancak ıslanacak eşyalarını evimin altındaki depoya koydurabildim. Vatandaş olarak yaşadıkları mağduriyete elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık."

Ekiplerce tarım işçilerinin olası taşkında toplanabilecekleri güvenli alanlar belirlendi.

Jandarma ekiplerince, AFAD ve Türk Kızılay ile kurulan koordinasyon sonrası işçilere battaniye, sıcak yemek ve erzak dağıtılacağı bildirildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın