Gündem, İsrail-Filistin çatışması

TBMM Başkanı Kurtulmuş, UAD'deki soykırım davasına müdahillik bildiriminin sunulmasını değerlendirdi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin, Uluslararası Adalet Divanında (UAD) İsrail aleyhine açılan soykırım davasına müdahillik bildirimini sunmasının Filistin davasının geleceği açısından somut ve tarihi bir adım olduğunu bildirdi.

Kemal Karadağ  | 07.08.2024 - Güncelleme : 07.08.2024
TBMM Başkanı Kurtulmuş, UAD'deki soykırım davasına müdahillik bildiriminin sunulmasını değerlendirdi

TBMM

Kurtulmuş, sosyal medya hesabından soykırım davasına müdahillik bildirimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Davaya müdahillik için TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Cüneyt Yüksel, Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı İsmail Emrah Karayel, Anayasa Komisyonu Üyesi Cahit Özkan'dan oluşan heyetin başvuru yaptığını belirten Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin Uluslararası Adalet Divanına yapmış olduğu bu başvuru, Filistin davasının geleceği açısından somut ve tarihi bir adım olmuştur. İsrail'in, soykırım suçu için uluslararası mahkemelerde yargılanması, Netanyahu ve çetesinin işlediği suçlar karşısında hak ettiği en ağır cezayı alması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Milli davamız olarak gördüğümüz Filistin davasını her platformda savunmaya, başkenti Kudüs olan özgür Filistin devleti kurulana kadar tüm insanlık cephesiyle birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.