Gündem

Türkiye ve dünya gündemi

Türkiye ve dünya gündemi, lider programları, etkinlikler ile bir bakışta bugünün gündemi.

Ekip  | 12.09.2024 - Güncelleme : 12.09.2024
Türkiye ve dünya gündemi

Ankara

1- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sarnıç Köyü Camii Temel Atma Programı'na, Bornova Belediyesi Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni'ne katılacak.

(İzmir/15.00/16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye'de Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yollarının Geliştirilmesi Projesi'nin kapanış konferansına iştirak edecek.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


EKONOMİ FİNANS

1- Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ceylanpınar Gümrük Kapısı açılış törenine katılacak, sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelecek, yerel ve ulusal basınla buluşacak.

(Şanlıurfa/10.30-18.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kore Savaşı'ndaki Türk şehitlerin kabrinin bulunduğu Birleşmiş Milletler Anıt Mezarlığı'nı ziyaret edecek.

(Busan) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, temmuz ayına ilişkin ödemeler dengesi istatistikleri ile haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00/14.30)

4- Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, haftalık bankacılık sektörü verilerini paylaşacak.

(Ankara/14.00)

5- Türkiye İstatistik Kurumu, 2024 yılı girişimlerde bilişim teknolojileri kullanımı araştırmasını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

6- Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararını duyuracak.

(Frankfurt/15.15)


DÜNYA DİPLOMASİ

1- ⁠Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Özbekistan'a resmi ziyaret gerçekleştirecek.

(Taşkent) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2-⁠⁠ ABD ve Türk vatandaşı sivil toplum gönüllüsü Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail askerlerince Batı Şeria’da barışçıl bir protesto sırasında öldürülmesinin ardından yaşanan gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Washington) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- ⁠İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıları ve İsrail ordusunun Hizbullah'a yönelik Lübnan’a "önleyici saldırı" başlatmasının ardından gelişmeler takip ediliyor.

(Gazze/Kudüs/Beyrut) (Fotoğraflı-Görüntülü)


GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Valiliği ziyaret edecek, Düzce Üniversitesinde 2024-2025 Eğitim Öğretim Dönemi Kur'an Kursları Açılış Programı ile Kültür Mahallesi Kur'an Kursu, Fevzi Çakmak Mahallesi Cemil Dede Ayşe Nine Kur'an Kursu ve Şıralık Mahallesi Merkez Camii açılışlarına katılacak.

(Düzce/09.30-16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın kaybolduktan sonra ölü bulunmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Fotoğraflı-Görüntülü)


KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatice Turhan Valide Sultan Türbesi'ni ziyaret edecek ve basın açıklaması yapacak.

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) Yönetim Kurulu Toplantısı'na katılacak.

(Antalya/09.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- 2024 Voleybol Kadınlar Balkan Kupası mücadelesi tamamlanacak. Kupada Türkiye'yi temsil eden Galatasaray, son maçında Yunan ekibi PAOK'la karşılaşacak. Günün diğer maçında Kosova'dan KV Drita ile Bosna Hersek'ten Zok Igman karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/19.00/15.00) (Fotoğraflı)

3- Ziraat Türkiye Kupası'nda Bölgesel Amatör Lig ve TFF 3. Lig takımlarının mücadele ettiği 1. eleme turu, 23 Elazığ FK-12 Bingölspor ve Bozüyük Vitraspor-Bursaspor maçlarıyla tamamlanacak.

(Elazığ/13.30/Bilecik/16.00) (Fotoğraflı)

4- Hentbol Kadınlar Süper Lig'in 3. haftası, Bursa Büyükşehir Belediyespor-Adasokağı maçıyla başlayacak.

(Bursa/17.00) (Fotoğraflı)

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın