Dolar
32.37
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,565.00
BTC/USDT
70,757.00
BIST 100
9,079.97
Politika, seçim 2018

Seçime katılmak için istifa ettiler

24 Haziran'daki cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri öncesinde belediye başkanları partilerinden milletvekili aday adayı olabilmek için istifa ediyor.

26.04.2018 - Güncelleme : 26.04.2018
Seçime katılmak için istifa ettiler

ANKARA

24 Haziran'daki cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri öncesinde belediye başkanları partilerinden milletvekili aday adayı olabilmek için istifa ediyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdür Yardımcısı Fethi Fahri Kaya ve Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zeki Korkutata, AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak için görevlerinden istifa etti.

TRT Hukuk Baş Müşaviri Avukat Maruf Okuyan da AK Parti'den milletvekili aday adaylığı için istifa eden isimler arasında yer aldı.

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Canbey, 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi için milletvekilli aday adaylığı başvurusunda bulunmak üzere görevinden ayrıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü görevini 10 Eylül 2016'dan bu yana sürdüren Selami Altınok, AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak için, görevinden ayrıldı. 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da görevinden istifa ederek milletvekilliği seçimlerinde AK Parti'den aday adayı oldu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı salonunda yaptığı basın toplantısında, istifasını açıkladı. 

Nevşehir Belediye Başkanı Ünver

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi'nde aday adayı olmak için görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Çankırı Belediye Başkanı Dinç

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, görevinden istifa ederek milletvekilliği seçimlerinde AK Parti'den aday adayı oldu.

Fatih Belediye Başkanı Demir

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa ettiğini açıkladı. 

Burdur Valisi Yılmaz

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, görevinden istifa ederek milletvekilliği seçimlerinde AK Parti'den aday adayı oldu.

AK Parti'de Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ve Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile Kahramanmaraş'ın Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne yönelik aday adaylığı için görevlerinden istifa etti. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.