Dolar
38.43
Euro
43.66
Altın
3,318.70
ETH/USDT
1,798.00
BTC/USDT
94,615.00
BIST 100
9,432.55
Kültür

Genç klarnetçi uluslararası yarışmada birinci oldu

Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Klarnet Bölümü lise öğrencisi Çelik, Gürcistan'ın Borjomi kentinde düzenlenen 5. Uluslararası Müzik Festivali'nde "En iyi romantik eser performansı" dalında birinci oldu.

11.07.2016 - Güncelleme : 12.07.2016
Genç klarnetçi uluslararası yarışmada birinci oldu

MERSİN

Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Klarnet Bölümü lise öğrencisi Sultan İpek Çelik, Gürcistan'ın Borjomi kentinde düzenlenen 5. Uluslararası Müzik Festivali'nde "En iyi romantik eser performansı" dalında birinci oldu.

Farklı uluslardan genç ve yetenekli müzisyenleri desteklemek, dostane ilişkilerin oluşturulması ve geliştirilmesi amacıyla düzenlenen 5. Uluslararası Müzik Festivali'ne ABD, İtalya, Rusya, Türkiye, Azerbaycan, Ermenistan, Kazakistan, Letonya ve Litvanya'dan genç yetenekler katıldı. 

Festivalde Türkiye'yi temsil eden Mersinli genç klarnetçi Çelik, etkinlikte Camille Saint-Seans'ın Klarnet Sonatı ve Michelle Mangini'nin Pagina D'Album eserlerini seslendirdi. Çelik, festivalde "En iyi romantik eser performansı" dalında birinciliği elde etti.

Çelik, festivale zorlu bir süreçin ardından katıldığını vurgulayarak şu değerlendirmeyi yaptı:

"Festivale, ömrünü tamamlamış, neredeyse ses çıkarmanın imkansız olduğu bir klarnetle hazırlandım fakat festivalde elde ettiğim başarı ile ülkemi en iyi şekilde temsil ettiğimi görmek, benim için mutlulukların en büyüğü olmuştur. En büyük hayalim, iyi bir klarnetle ülkemi başka festival ve yarışmalarda da temsil etmek. Öğretmenim George Kovziridze'ye ise en derin saygılarımı sunarım." ifadesini kullandı.

Muhabir: Mustafa Ünal Uysal

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.