Dolar
33.78
Euro
37.44
Altın
2,498.94
ETH/USDT
2,651.70
BTC/USDT
60,420.00
BIST 100
10,054.20
Kültür

12. Boğaziçi Film Festivali'nin yarışma başvuruları başladı

Bu yıl 12. kez sinemaseverlerle buluşacak "Boğaziçi Film Festivali"nin ulusal ve uluslararası film yarışmalarına başvurular başladı.

Ömer Faruk Yıldız  | 19.08.2024 - Güncelleme : 19.08.2024
12. Boğaziçi Film Festivali'nin yarışma başvuruları başladı

İstanbul

Festivalden yapılan açıklamaya göre Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu festival, 18-25 Ekim'de gerçekleştirilecek.

Etkinlik kapsamında, 1 Ocak 2023'ten sonra tamamlanmış eserlerle Ulusal Uzun Metraj, Uluslararası Uzun Metraj, Kısa Film ve Ulusal Belgesel Film dallarında başvuru yapılabilecek.

Festivalde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda yer alacak filmlere, "En İyi Film" için verilen "Altın Yunus" ödülünün yanı sıra "En İyi Yönetmen", "En İyi Senaryo", "En İyi Kadın Oyuncu", "En İyi Erkek Oyuncu", "En İyi Görüntü Yönetmeni" ve "En İyi Kurgu" dallarında da ödüller verilecek.

Filmler Ahmet Uluçay Büyük Ödülü için de yarışacak

Süre kısıtlaması olmadan Türk yapımı belgesel filmlerin katılabildiği Ulusal Belgesel Yarışması'nda "En İyi Ulusal Belgesel Film" ve "Jüri Özel" ödülleri dağıtılacak.

Kısa Film Yarışmasında, "En İyi Ulusal Kısa Kurmaca Film" ile "En İyi Uluslararası Kısa Kurmaca Film" ödülü verilirken yarışmadaki tüm filmler Ahmet Uluçay Büyük Ödülü için de aday olacak.

"Ulusal Kısa Film Yarışması" kapsamında yer alan filmlerden biri ise İstanbul Medya Akademisi tarafından para ödülüyle desteklenen "Genç Yetenek Ödülü"nü kazanacak.

Son başvuru tarihi 20 Eylül

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteği ve Turkcell'in ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek festivale 20 Eylül'e kadar başvuru yapılabilecek.

Festivale dair detaylı bilgiye "bogazicifilmfestivali.com" sayfası ve festivalin resmi sosyal medya hesapları üzerinden erişilebilecek.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.