Dolar
34.23
Euro
37.14
Altın
2,708.29
ETH/USDT
2,625.30
BTC/USDT
68,023.00
BIST 100
9,002.34
Kültür

Antalya Kültür Yolu Festivali'nde birbirinden renkli etkinlikler sanatseverlerle buluşuyor

Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri'nin son durağı Antalya Kültür Yolu Festivali, etkinliklerle devam ediyor.

Zehra Tekeci  | 08.11.2023 - Güncelleme : 08.11.2023
Antalya Kültür Yolu Festivali'nde birbirinden renkli etkinlikler sanatseverlerle buluşuyor

Antalya

Festival kapsamında Antalya Müzesi'nin kayıtlı koleksiyonerlerinden avukat Bahadır Kalaycı'nın koleksiyonundan oluşturulan "Cumhuriyet Sergisi", Dokumapark Modern Sanatlar Galerisi'nde sanatseverlerle buluştu.

Küratörlüğünü Zübeyde Yavuz'un üstlendiği "100. yıla özel 100 eser" temalı sergi, festival sonuna kadar 09.30-18.00 arasında ziyaret edilebilecek.

Antalya tarihi araştırmalarının öncü ismi ve Antalya Müzesi'nin kurucusu Süleyman Fikri Erten'in çektiği fotoğraflardan oluşan "Eski Antalya Sergisi", Cumhuriyet Meydanı'nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Erten'in, Cumhuriyet'in kurulduğu yıllara ait olan ve Antalya Müzesi arşivinde yer alan fotoğraflarının geniş kitlelerle paylaşılması hedeflenen sergi, 12 Kasım'a kadar sanatseverlerle buluşacak.

Fotoğraf sanatçısı Adem Meleke'nin "Antalya'nın Yörükleri" isimli sergisi ise Antalya Arkeoloji Müzesi bahçesinde sergilendi.

Kentte yaşamını sürdüren yörüklerin fotoğraflarından oluşan sergi, festival sonuna kadar ziyaret edilebilecek.

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu söyleşi programına katıldı

Festival kapsamında, kentin çeşitli noktalarında yapılan söyleşi programları da devam etti.

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, "Dosta Doğru" isimli söyleşi programıyla vatandaşlarla buluştu.

Dokumapark Festival Alanı'nda gerçekleşen söyleşide, vatandaşlar merak ettikleri soruları Hatipoğlu'na sorma imkanı buldu.

Prof. Dr. Ahmet Ögke ise "Elmalılı Vahib-i Ümmi Divanı Okumaları" programıyla Antalya Mevlevihane Müzesi'nde söyleşi gerçekleştirdi.

Antalya Kültür Yolu Festivali'nde çocuklar etkinliklerle eğleniyor

Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen festivalin son ayağı Antalya Kültür Yolu Festivali'nde çocuklar da unutulmadı.

Dokumapark ve Konyaaltı Beach Park'ta kurulan etkinlik alanlarında çocuklar yarışma, gezici kütüphane, açık alan oyunları ve panayır etkinliklerinin yanı sıra tiyatro, akrobasi, sihirbazlık, stand-up ve sevilen çizgi film karakterlerinin gösterilerine katılıyor.

Kentin çeşitli noktalarında ise çocukların eğlenerek öğrenebilecekleri zeka oyunları, bilim, edebiyat gibi eğitici atölye çalışmaları ve yazarlarla söyleşi programları yapılıyor.

"Çocuk etkinlikleri Kültür Yolu Festivallerinin parlayan yıldızı oldu"

Kültür Yolu Festivali Çocuk ve Sokak Etkinlikleri Koordinatörü Kerem Yılmaz, AA muhabirine, çocuk etkinliklerine ilginin oldukça yoğun olduğunu söyledi.

Çocuklar için oluşturulan festival alanlarının 15.00-19.00 arasında ziyaret edilebildiğini belirten Yılmaz, "Alanlarımızda oyun grupları, parkur alanları, el becerilerini geliştirebilecekleri atölyeler ve sahne etkinlikleri yapılıyor. Akşam saatlerinde ise çocukların sevdikleri çizgi filmlerin sahne gösterimler gerçekleştiriliyor. Etkinlik alanlarımızla ilgili çok iyi tepkiler aldık. Çocuklar ve aileler çok ilgi gösteriyor. Çocuk etkinlikleri festivallerin parlayan yıldızı oldu." dedi.

Yılmaz, alanlarda çocukların gelişimine katkı sunacak etkinliklere de yer verdiklerini vurguladı.

Dokuma Park ve Konyaaltı Beach Park'ta kurulan etkinlik alanları yoğun ilgi dolayısıyla, ara tatili de kapsayacak şekilde 19 Kasım'a kadar açık kalacak.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.