Dolar
33.55
Euro
36.65
Altın
2,421.77
ETH/USDT
2,686.00
BTC/USDT
61,362.00
BIST 100
10,098.50
Spor, Paris 2024

Boksta kadınlar 54 kilo finalinde Hatice Akbaş, gümüş madalya kazandı

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda boksta 54 kiloda final müsabakasına çıkan Hatice Akbaş, gümüş madalya kazandı.

Bozhan Memiş, Halil İbrahim Avşar, Harun Kutbe, Volkan Kaşik, Orhan Yoldaş  | 09.08.2024 - Güncelleme : 09.08.2024
Boksta kadınlar 54 kilo finalinde Hatice Akbaş, gümüş madalya kazandı Fotoğraf: Mustafa Çiftçi/AA

Paris

Roland-Garros'taki karşılaşmada Çinli Yuan Chang ile karşılaşan Akbaş, ilk raundu 4-1, ikinci raundu 5-0, üçüncü raundu da 5-0 kaybederek toplamda 5-0'lık skorla mağlup oldu.

Hatice, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'nin ikinci gümüş madalyasını kazanan isim oldu.

Roland-Garros'ta gerçekleştirilen müsabakaların ardından düzenlenen madalya töreninde gözyaşlarına engel olamayan Akbaş, daha sonra madalya kazanan diğer boksörlerle birlikte fotoğraf çektirdi.

Oyunlardaki ilk maçında Büyük Britanya'dan Charley Davison'u 3-2'lik skorla geçen Hatice Akbaş, son 16 turunda ise Avustralyalı Tiana Echegaray'ı 5-0 yendi.

Çeyrek finalde Moğolistan'dan Enkhjargal Munguntsetseg'i 5-0'la geçerek madalyayı garantileyen milli sporcu, yarı finalde Güney Koreli Aeji Im karşısında 3-2'lik skorla kazanarak finale yükselmişti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve Bakan Bak, Akbaş'ı tebrik etti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Katıldığı ilk olimpiyattan gümüş madalya ile dönen sporcumuz Hatice Akbaş'ı ve spor yaşamına katkı sunan herkesi tebrik ederim. Bir sonraki olimpiyatlarda altın olsun dileğiyle…" ifadesini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, X hesabından "Seninle gurur duyuyoruz Hatice. Olimpiyat ikincisi olan milli sporcumuz Hatice Akbaş'ı yürekten tebrik ediyorum." paylaşımını yaptı.

Akbaş'ın final maçını ailesi ve hemşehrileri dev ekrandan izledi

Malatya'nın Akçadağ ilçesi Çarşı Meydanı'nda kurulan dev ekranda Hatice'nin final müsabakasını annesi İlkay, kardeşleri Ali ve Melisa Akbaş, akrabaları ile Akçadağ Kaymakamı Adem Topaca, Akçadağ Belediye Başkanı Hasan Ulutaş, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebubekir Kayhan, MHP İl Başkanı Gökhan Gök ve çok sayıda vatandaş izledi.

Roland-Garros'taki organizasyonda milli sporcunun, finalde Çinli Yuan Chang'e kaybetmesi, Hatice'nin ailesi ve hemşehrilerini üzdü.

Maçı izlerken büyük bir heyecan yaşayan anne İlkay Akbaş, kızının altın madalyayı kazanması için sürekli dua etti.

Anne Akbaş, karşılaşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada; kızına, eşine ve tüm milli takım antrenörlerine teşekkür etti. Hatice'nin ilk kez olimpiyat heyecanı yaşadığını belirten Akbaş, şunları kaydetti:

"Hedefimiz bir madalyaydı, çok şükür gümüş madalya aldı. Hatice, çok genç ve ilk olimpiyatı, tecrübesizdi. Allah nasip ederse 2028 Olimpiyatları'ndan şampiyon olarak gelecek ama olimpiyat ikinciliğinde şu anda bizim gururumuz. Çünkü ilk olimpiyattaydı ve daha yaşı çok geç. Hocaya, eşime çok teşekkür ediyorum, kızımın ellerine kollarına sağlık."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın