
Vatandaşlar, 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanı ile yeni parlamento üyelerinin belirleneceği seçim için saat 08.00 itibarıyla sandık başına gitmeye başladı. Türkiye, Cumhuriyet'in ilanından sonraki 23 yıl boyunca "tek partili" sistemle yönetildi. Birçok kez çok partili hayata geçişle ilgili girişimlerde bulunulsa da gerçek anlamda çok partili ilk demokrasi sınavı 21 Temmuz 1946'daki genel seçimlerle verildi. Seçmen, 100 yıllık Cumhuriyet tarihinde cumhurbaşkanı, milletvekili, mahalli idareler ve halk oylamaları dahil pek çok kez sandığa gitti. 16 Nisan 2017'de "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi" olarak bilinen 18 maddelik yeni anayasa değişikliği için yapılan halk oylamasında ise seçmenlerin yüzde 51,35'i "evet" oyu kullandı ve Anayasa değişikliği yürürlüğe girdi. 24 Haziran 2018'de yapılan Cumhurbaşkanı ve 27'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, Recep Tayyip Erdoğan, yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı oldu. Bugün yapılan seçimlerde ise Türkiye, cumhurbaşkanını ve 28'inci Dönem milletvekillerini seçecek. 5 Haziran 1977'deki genel seçimde Salih Alptekin İlkokulu'nda gelen vatandaşlar, oy kullandı. (Arşiv) ( AA Arşiv - Anadolu Ajansı )

Vatandaşlar, 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanı ile yeni parlamento üyelerinin belirleneceği seçim için saat 08.00 itibarıyla sandık başına gitmeye başladı. Türkiye, Cumhuriyet'in ilanından sonraki 23 yıl boyunca "tek partili" sistemle yönetildi. Birçok kez çok partili hayata geçişle ilgili girişimlerde bulunulsa da gerçek anlamda çok partili ilk demokrasi sınavı 21 Temmuz 1946'daki genel seçimlerle verildi. Seçmen, 100 yıllık Cumhuriyet tarihinde cumhurbaşkanı, milletvekili, mahalli idareler ve halk oylamaları dahil pek çok kez sandığa gitti. 16 Nisan 2017'de "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi" olarak bilinen 18 maddelik yeni anayasa değişikliği için yapılan halk oylamasında ise seçmenlerin yüzde 51,35'i "evet" oyu kullandı ve Anayasa değişikliği yürürlüğe girdi. 24 Haziran 2018'de yapılan Cumhurbaşkanı ve 27'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, Recep Tayyip Erdoğan, yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı oldu. Bugün yapılan seçimlerde ise Türkiye, cumhurbaşkanını ve 28'inci Dönem milletvekillerini seçecek. 6 Kasım 1983'te genel seçimler yapıldı. Seçimde, yaşlılar da oy kullandı. (Arşiv) ( AA Arşiv - Anadolu Ajansı )

Vatandaşlar, 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanı ile yeni parlamento üyelerinin belirleneceği seçim için saat 08.00 itibarıyla sandık başına gitmeye başladı. Türkiye, Cumhuriyet'in ilanından sonraki 23 yıl boyunca "tek partili" sistemle yönetildi. Birçok kez çok partili hayata geçişle ilgili girişimlerde bulunulsa da gerçek anlamda çok partili ilk demokrasi sınavı 21 Temmuz 1946'daki genel seçimlerle verildi. Seçmen, 100 yıllık Cumhuriyet tarihinde cumhurbaşkanı, milletvekili, mahalli idareler ve halk oylamaları dahil pek çok kez sandığa gitti. 16 Nisan 2017'de "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi" olarak bilinen 18 maddelik yeni anayasa değişikliği için yapılan halk oylamasında ise seçmenlerin yüzde 51,35'i "evet" oyu kullandı ve Anayasa değişikliği yürürlüğe girdi. 24 Haziran 2018'de yapılan Cumhurbaşkanı ve 27'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, Recep Tayyip Erdoğan, yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı oldu. Bugün yapılan seçimlerde ise Türkiye, cumhurbaşkanını ve 28'inci Dönem milletvekillerini seçecek. 1 Temmuz 1953'te dönemin Başbakanı Adnan Menderes, oy kullandı. (Arşiv) ( BYEGM - Anadolu Ajansı )

Vatandaşlar, 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanı ile yeni parlamento üyelerinin belirleneceği seçim için saat 08.00 itibarıyla sandık başına gitmeye başladı. Türkiye, Cumhuriyet'in ilanından sonraki 23 yıl boyunca "tek partili" sistemle yönetildi. Birçok kez çok partili hayata geçişle ilgili girişimlerde bulunulsa da gerçek anlamda çok partili ilk demokrasi sınavı 21 Temmuz 1946'daki genel seçimlerle verildi. Seçmen, 100 yıllık Cumhuriyet tarihinde cumhurbaşkanı, milletvekili, mahalli idareler ve halk oylamaları dahil pek çok kez sandığa gitti. 16 Nisan 2017'de "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi" olarak bilinen 18 maddelik yeni anayasa değişikliği için yapılan halk oylamasında ise seçmenlerin yüzde 51,35'i "evet" oyu kullandı ve Anayasa değişikliği yürürlüğe girdi. 24 Haziran 2018'de yapılan Cumhurbaşkanı ve 27'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, Recep Tayyip Erdoğan, yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı oldu. Bugün yapılan seçimlerde ise Türkiye, cumhurbaşkanını ve 28'inci Dönem milletvekillerini seçecek. 7 Kasım 1982'de yapılan halkoylamasına vatandaşlar, yoğun katılım gösterdi. (Arşiv) ( AA Arşiv - Anadolu Ajansı )

Vatandaşlar, 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanı ile yeni parlamento üyelerinin belirleneceği seçim için saat 08.00 itibarıyla sandık başına gitmeye başladı. Türkiye, Cumhuriyet'in ilanından sonraki 23 yıl boyunca "tek partili" sistemle yönetildi. Birçok kez çok partili hayata geçişle ilgili girişimlerde bulunulsa da gerçek anlamda çok partili ilk demokrasi sınavı 21 Temmuz 1946'daki genel seçimlerle verildi. Seçmen, 100 yıllık Cumhuriyet tarihinde cumhurbaşkanı, milletvekili, mahalli idareler ve halk oylamaları dahil pek çok kez sandığa gitti. 16 Nisan 2017'de "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi" olarak bilinen 18 maddelik yeni anayasa değişikliği için yapılan halk oylamasında ise seçmenlerin yüzde 51,35'i "evet" oyu kullandı ve Anayasa değişikliği yürürlüğe girdi. 24 Haziran 2018'de yapılan Cumhurbaşkanı ve 27'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, Recep Tayyip Erdoğan, yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı oldu. Bugün yapılan seçimlerde ise Türkiye, cumhurbaşkanını ve 28'inci Dönem milletvekillerini seçecek. 1977 Genel Seçimi'nde bir seçim sandığı. (Arşiv) ( Necdet Onur Arşivi - Anadolu Ajansı )

Vatandaşlar, 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanı ile yeni parlamento üyelerinin belirleneceği seçim için saat 08.00 itibarıyla sandık başına gitmeye başladı. Türkiye, Cumhuriyet'in ilanından sonraki 23 yıl boyunca "tek partili" sistemle yönetildi. Birçok kez çok partili hayata geçişle ilgili girişimlerde bulunulsa da gerçek anlamda çok partili ilk demokrasi sınavı 21 Temmuz 1946'daki genel seçimlerle verildi. Seçmen, 100 yıllık Cumhuriyet tarihinde cumhurbaşkanı, milletvekili, mahalli idareler ve halk oylamaları dahil pek çok kez sandığa gitti. 16 Nisan 2017'de "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi" olarak bilinen 18 maddelik yeni anayasa değişikliği için yapılan halk oylamasında ise seçmenlerin yüzde 51,35'i "evet" oyu kullandı ve Anayasa değişikliği yürürlüğe girdi. 24 Haziran 2018'de yapılan Cumhurbaşkanı ve 27'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, Recep Tayyip Erdoğan, yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı oldu. Bugün yapılan seçimlerde ise Türkiye, cumhurbaşkanını ve 28'inci Dönem milletvekillerini seçecek. 5 Haziran 1977'deki genel seçimlerde bir vatandaş, koltuk değneğiyle oy kullanmaya geldi. (Arşiv) ( AA Arşiv - Anadolu Ajansı )

Vatandaşlar, 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanı ile yeni parlamento üyelerinin belirleneceği seçim için saat 08.00 itibarıyla sandık başına gitmeye başladı. Türkiye, Cumhuriyet'in ilanından sonraki 23 yıl boyunca "tek partili" sistemle yönetildi. Birçok kez çok partili hayata geçişle ilgili girişimlerde bulunulsa da gerçek anlamda çok partili ilk demokrasi sınavı 21 Temmuz 1946'daki genel seçimlerle verildi. Seçmen, 100 yıllık Cumhuriyet tarihinde cumhurbaşkanı, milletvekili, mahalli idareler ve halk oylamaları dahil pek çok kez sandığa gitti. 16 Nisan 2017'de "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi" olarak bilinen 18 maddelik yeni anayasa değişikliği için yapılan halk oylamasında ise seçmenlerin yüzde 51,35'i "evet" oyu kullandı ve Anayasa değişikliği yürürlüğe girdi. 24 Haziran 2018'de yapılan Cumhurbaşkanı ve 27'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, Recep Tayyip Erdoğan, yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı oldu. Bugün yapılan seçimlerde ise Türkiye, cumhurbaşkanını ve 28'nci Dönem milletvekillerini seçecek. 5 Haziran 1977'deki genel seçimde oy kullanacak vatandaşlar, seçmen listesinde isimlerini aradı. (Arşiv) ( AA Arşiv - Anadolu Ajansı )

Vatandaşlar, 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanı ile yeni parlamento üyelerinin belirleneceği seçim için saat 08.00 itibarıyla sandık başına gitmeye başladı. Türkiye, Cumhuriyet'in ilanından sonraki 23 yıl boyunca "tek partili" sistemle yönetildi. Birçok kez çok partili hayata geçişle ilgili girişimlerde bulunulsa da gerçek anlamda çok partili ilk demokrasi sınavı 21 Temmuz 1946'daki genel seçimlerle verildi. Seçmen, 100 yıllık Cumhuriyet tarihinde cumhurbaşkanı, milletvekili, mahalli idareler ve halk oylamaları dahil pek çok kez sandığa gitti. 16 Nisan 2017'de "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi" olarak bilinen 18 maddelik yeni anayasa değişikliği için yapılan halk oylamasında ise seçmenlerin yüzde 51,35'i "evet" oyu kullandı ve Anayasa değişikliği yürürlüğe girdi. 24 Haziran 2018'de yapılan Cumhurbaşkanı ve 27'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, Recep Tayyip Erdoğan, yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı oldu. Bugün yapılan seçimlerde ise Türkiye, cumhurbaşkanını ve 28'nci Dönem milletvekillerini seçecek. 6 Mayıs 177'de dönemin MSP Genel Başkanı Necmettin Erbakan ve eşi Nermin Erbakan 6 Mayıs 1977'de oy kullandı. (Arşiv) ( AA Arşiv - Anadolu Ajansı )

Vatandaşlar, 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanı ile yeni parlamento üyelerinin belirleneceği seçim için saat 08.00 itibarıyla sandık başına gitmeye başladı. Türkiye, Cumhuriyet'in ilanından sonraki 23 yıl boyunca "tek partili" sistemle yönetildi. Birçok kez çok partili hayata geçişle ilgili girişimlerde bulunulsa da gerçek anlamda çok partili ilk demokrasi sınavı 21 Temmuz 1946'daki genel seçimlerle verildi. Seçmen, 100 yıllık Cumhuriyet tarihinde cumhurbaşkanı, milletvekili, mahalli idareler ve halk oylamaları dahil pek çok kez sandığa gitti. 16 Nisan 2017'de "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi" olarak bilinen 18 maddelik yeni anayasa değişikliği için yapılan halk oylamasında ise seçmenlerin yüzde 51,35'i "evet" oyu kullandı ve Anayasa değişikliği yürürlüğe girdi. 24 Haziran 2018'de yapılan Cumhurbaşkanı ve 27'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, Recep Tayyip Erdoğan, yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı oldu. Bugün yapılan seçimlerde ise Türkiye, cumhurbaşkanını ve 28'inci Dönem milletvekillerini seçecek. 6 Kasım 1983'teki milletvekili genel seçimlerinde oy kullanmak isteyen vatandaşlar, sandık önlerinde kuyruk oluşturdu. (Arşiv) ( AA Arşiv - Anadolu Ajansı )

Vatandaşlar, 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanı ile yeni parlamento üyelerinin belirleneceği seçim için saat 08.00 itibarıyla sandık başına gitmeye başladı. Türkiye, Cumhuriyet'in ilanından sonraki 23 yıl boyunca "tek partili" sistemle yönetildi. Birçok kez çok partili hayata geçişle ilgili girişimlerde bulunulsa da gerçek anlamda çok partili ilk demokrasi sınavı 21 Temmuz 1946'daki genel seçimlerle verildi. Seçmen, 100 yıllık Cumhuriyet tarihinde cumhurbaşkanı, milletvekili, mahalli idareler ve halk oylamaları dahil pek çok kez sandığa gitti. 16 Nisan 2017'de "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi" olarak bilinen 18 maddelik yeni anayasa değişikliği için yapılan halk oylamasında ise seçmenlerin yüzde 51,35'i "evet" oyu kullandı ve Anayasa değişikliği yürürlüğe girdi. 24 Haziran 2018'de yapılan Cumhurbaşkanı ve 27'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, Recep Tayyip Erdoğan, yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı oldu. Bugün yapılan seçimlerde ise Türkiye, cumhurbaşkanını ve 28'inci Dönem milletvekillerini seçecek. 7 Kasım 1982'de yeni anayasa için yapılan halk oylamasına vatandaşlar, yoğun katılım gösterdi. (Arşiv) ( AA Arşiv - Anadolu Ajansı )

Vatandaşlar, 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanı ile yeni parlamento üyelerinin belirleneceği seçim için saat 08.00 itibarıyla sandık başına gitmeye başladı. Türkiye, Cumhuriyet'in ilanından sonraki 23 yıl boyunca "tek partili" sistemle yönetildi. Birçok kez çok partili hayata geçişle ilgili girişimlerde bulunulsa da gerçek anlamda çok partili ilk demokrasi sınavı 21 Temmuz 1946'daki genel seçimlerle verildi. Seçmen, 100 yıllık Cumhuriyet tarihinde cumhurbaşkanı, milletvekili, mahalli idareler ve halk oylamaları dahil pek çok kez sandığa gitti. 16 Nisan 2017'de "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi" olarak bilinen 18 maddelik yeni anayasa değişikliği için yapılan halk oylamasında ise seçmenlerin yüzde 51,35'i "evet" oyu kullandı ve Anayasa değişikliği yürürlüğe girdi. 24 Haziran 2018'de yapılan Cumhurbaşkanı ve 27'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, Recep Tayyip Erdoğan, yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı oldu. Bugün yapılan seçimlerde ise Türkiye, cumhurbaşkanını ve 28'nci Dönem milletvekillerini seçecek. 7 Kasım 1982'de yeni Anayasa için yapılan halk oylamasına vatandaşlar yoğun katılım gösterdi. (Arşiv) ( AA Arşiv - Anadolu Ajansı )

Vatandaşlar, 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanı ile yeni parlamento üyelerinin belirleneceği seçim için saat 08.00 itibarıyla sandık başına gitmeye başladı. Türkiye, Cumhuriyet'in ilanından sonraki 23 yıl boyunca "tek partili" sistemle yönetildi. Birçok kez çok partili hayata geçişle ilgili girişimlerde bulunulsa da gerçek anlamda çok partili ilk demokrasi sınavı 21 Temmuz 1946'daki genel seçimlerle verildi. Seçmen, 100 yıllık Cumhuriyet tarihinde cumhurbaşkanı, milletvekili, mahalli idareler ve halk oylamaları dahil pek çok kez sandığa gitti. 16 Nisan 2017'de "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi" olarak bilinen 18 maddelik yeni anayasa değişikliği için yapılan halk oylamasında ise seçmenlerin yüzde 51,35'i "evet" oyu kullandı ve Anayasa değişikliği yürürlüğe girdi. 24 Haziran 2018'de yapılan Cumhurbaşkanı ve 27'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, Recep Tayyip Erdoğan, yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı oldu. Bugün yapılan seçimlerde ise Türkiye, cumhurbaşkanını ve 28'inci Dönem milletvekillerini seçecek. 7 Kasım 1982'de yeni Anayasa için yapılan halk oylamasına vatandaşlar yoğun katılım gösterdi. (Arşiv) ( AA Arşiv - Anadolu Ajansı )

Vatandaşlar, 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanı ile yeni parlamento üyelerinin belirleneceği seçim için saat 08.00 itibarıyla sandık başına gitmeye başladı. Türkiye, Cumhuriyet'in ilanından sonraki 23 yıl boyunca "tek partili" sistemle yönetildi. Birçok kez çok partili hayata geçişle ilgili girişimlerde bulunulsa da gerçek anlamda çok partili ilk demokrasi sınavı 21 Temmuz 1946'daki genel seçimlerle verildi. Seçmen, 100 yıllık Cumhuriyet tarihinde cumhurbaşkanı, milletvekili, mahalli idareler ve halk oylamaları dahil pek çok kez sandığa gitti. 16 Nisan 2017'de "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi" olarak bilinen 18 maddelik yeni anayasa değişikliği için yapılan halk oylamasında ise seçmenlerin yüzde 51,35'i "evet" oyu kullandı ve Anayasa değişikliği yürürlüğe girdi. 24 Haziran 2018'de yapılan Cumhurbaşkanı ve 27'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, Recep Tayyip Erdoğan, yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı oldu. Bugün yapılan seçimlerde ise Türkiye, cumhurbaşkanını ve 28'inci Dönem milletvekillerini seçecek. 11 Aralık 1977'de dönemin CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit (sağda) ve eşi Rahşan Ecevit (solda) oy kullanmaya gitmişti. (Arşiv) ( Necdet Onur Arşivi - Anadolu Ajansı )

Vatandaşlar, 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanı ile yeni parlamento üyelerinin belirleneceği seçim için saat 08.00 itibarıyla sandık başına gitmeye başladı. Türkiye, Cumhuriyet'in ilanından sonraki 23 yıl boyunca "tek partili" sistemle yönetildi. Birçok kez çok partili hayata geçişle ilgili girişimlerde bulunulsa da gerçek anlamda çok partili ilk demokrasi sınavı 21 Temmuz 1946'daki genel seçimlerle verildi. Seçmen, 100 yıllık Cumhuriyet tarihinde cumhurbaşkanı, milletvekili, mahalli idareler ve halk oylamaları dahil pek çok kez sandığa gitti. 16 Nisan 2017'de "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi" olarak bilinen 18 maddelik yeni anayasa değişikliği için yapılan halk oylamasında ise seçmenlerin yüzde 51,35'i "evet" oyu kullandı ve Anayasa değişikliği yürürlüğe girdi. 24 Haziran 2018'de yapılan Cumhurbaşkanı ve 27'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, Recep Tayyip Erdoğan, yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı oldu. Bugün yapılan seçimlerde ise Türkiye, cumhurbaşkanını ve 28'inci Dönem milletvekillerini seçecek. 11 Aralık 1977'de dönemin CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit (sol 3) ve eşi Rahşan Ecevit (sol 2) oy kullanmaya gitmişti. (Arşiv) ( Necdet Onur Arşivi - Anadolu Ajansı )

Vatandaşlar, 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanı ile yeni parlamento üyelerinin belirleneceği seçim için saat 08.00 itibarıyla sandık başına gitmeye başladı. Türkiye, Cumhuriyet'in ilanından sonraki 23 yıl boyunca "tek partili" sistemle yönetildi. Birçok kez çok partili hayata geçişle ilgili girişimlerde bulunulsa da gerçek anlamda çok partili ilk demokrasi sınavı 21 Temmuz 1946'daki genel seçimlerle verildi. Seçmen, 100 yıllık Cumhuriyet tarihinde cumhurbaşkanı, milletvekili, mahalli idareler ve halk oylamaları dahil pek çok kez sandığa gitti. 16 Nisan 2017'de "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi" olarak bilinen 18 maddelik yeni anayasa değişikliği için yapılan halk oylamasında ise seçmenlerin yüzde 51,35'i "evet" oyu kullandı ve Anayasa değişikliği yürürlüğe girdi. 24 Haziran 2018'de yapılan Cumhurbaşkanı ve 27'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, Recep Tayyip Erdoğan, yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı oldu. Bugün yapılan seçimlerde ise Türkiye, cumhurbaşkanını ve 28'nci Dönem milletvekillerini seçecek. 1 Temmuz 1953'de vatandaşlar, oy kullandı. (Arşiv) ( BYEGM - Anadolu Ajansı )

Vatandaşlar, 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanı ile yeni parlamento üyelerinin belirleneceği seçim için saat 08.00 itibarıyla sandık başına gitmeye başladı. Türkiye, Cumhuriyet'in ilanından sonraki 23 yıl boyunca "tek partili" sistemle yönetildi. Birçok kez çok partili hayata geçişle ilgili girişimlerde bulunulsa da gerçek anlamda çok partili ilk demokrasi sınavı 21 Temmuz 1946'daki genel seçimlerle verildi. Seçmen, 100 yıllık Cumhuriyet tarihinde cumhurbaşkanı, milletvekili, mahalli idareler ve halk oylamaları dahil pek çok kez sandığa gitti. 16 Nisan 2017'de "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi" olarak bilinen 18 maddelik yeni anayasa değişikliği için yapılan halk oylamasında ise seçmenlerin yüzde 51,35'i "evet" oyu kullandı ve Anayasa değişikliği yürürlüğe girdi. 24 Haziran 2018'de yapılan Cumhurbaşkanı ve 27'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, Recep Tayyip Erdoğan, yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı oldu. Bugün yapılan seçimlerde ise Türkiye, cumhurbaşkanını ve 28'nci Dönem milletvekillerini seçecek. 1 Ocak 1965'teki genel seçimler öncesi görevliler, seçim kurullarından oy verme yerlerine sandık taşıdı. (Arşiv) ( Necdet Onur Arşivi - Anadolu Ajansı )

Vatandaşlar, 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanı ile yeni parlamento üyelerinin belirleneceği seçim için saat 08.00 itibarıyla sandık başına gitmeye başladı. Türkiye, Cumhuriyet'in ilanından sonraki 23 yıl boyunca "tek partili" sistemle yönetildi. Birçok kez çok partili hayata geçişle ilgili girişimlerde bulunulsa da gerçek anlamda çok partili ilk demokrasi sınavı 21 Temmuz 1946'daki genel seçimlerle verildi. Seçmen, 100 yıllık Cumhuriyet tarihinde cumhurbaşkanı, milletvekili, mahalli idareler ve halk oylamaları dahil pek çok kez sandığa gitti. 16 Nisan 2017'de "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi" olarak bilinen 18 maddelik yeni anayasa değişikliği için yapılan halk oylamasında ise seçmenlerin yüzde 51,35'i "evet" oyu kullandı ve Anayasa değişikliği yürürlüğe girdi. 24 Haziran 2018'de yapılan Cumhurbaşkanı ve 27'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, Recep Tayyip Erdoğan, yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı oldu. Bugün yapılan seçimlerde ise Türkiye, cumhurbaşkanını ve 28'inci Dönem milletvekillerini seçecek. 27 Ekim 1957'de genel seçimlerde vatandaşlar, oy kullandı. (Arşiv) ( Mehmet Sürenkök - Anadolu Ajansı )