Dolar
36.53
Euro
39.74
Altın
2,984.87
ETH/USDT
1,938.00
BTC/USDT
84,295.00
BIST 100
10,840.59
Adana'nın su ürünleri potansiyeli kafes balıkçılığıyla artacak
10.03.2025

Adana'da denizde ilk kez yapılmaya başlanan kafes balıkçılığıyla kentin su ürünleri üretim potansiyelinin 10 katına çıkarılması hedefleniyor.

Adana'nın su ürünleri potansiyeli kafes balıkçılığıyla artacak
Fotoğraf: Bekir Ömer Fansa

Tarım ve Orman Bakanlığı, Akdeniz sahilindeki Yumurtalık ve Karataş ilçeleri arasında çipura ve levrek olmak üzere yılda 29 bin 500 ton kapasiteli su ürünleri yetiştiricilik bölgesinde, 2021 yılından itibaren yer tahsisine başladı.

Adana'nın su ürünleri potansiyeli kafes balıkçılığıyla artacak
Fotoğraf: Bekir Ömer Fansa

Bölgede çalışmalarını tamamlayan firmalardan Sürsan Su Ürünleri firması, denizde kafes balıkçılığı kapsamında yetiştiricilik yapmaya başladı.

Adana'nın su ürünleri potansiyeli kafes balıkçılığıyla artacak
Fotoğraf: Bekir Ömer Fansa

Kentte, denizde ilk kez yapılmaya başlanan kafes balıkçılığıyla yıllık su ürünleri üretiminin 29 bin 500 ton daha artırılması amaçlanıyor. (Bekir Ömer Fansa - Anadolu Ajansı)

Adana'nın su ürünleri potansiyeli kafes balıkçılığıyla artacak
Fotoğraf: Bekir Ömer Fansa

Adana'nın su ürünleri potansiyeli kafes balıkçılığıyla artacak
Fotoğraf: Bekir Ömer Fansa

Adana'nın su ürünleri potansiyeli kafes balıkçılığıyla artacak
Fotoğraf: Bekir Ömer Fansa

Adana'nın su ürünleri potansiyeli kafes balıkçılığıyla artacak
Fotoğraf: Bekir Ömer Fansa

Adana'nın su ürünleri potansiyeli kafes balıkçılığıyla artacak
Fotoğraf: Bekir Ömer Fansa

Adana'nın su ürünleri potansiyeli kafes balıkçılığıyla artacak
Fotoğraf: Bekir Ömer Fansa

Adana'nın su ürünleri potansiyeli kafes balıkçılığıyla artacak
Fotoğraf: Bekir Ömer Fansa

Adana'nın su ürünleri potansiyeli kafes balıkçılığıyla artacak
Fotoğraf: Bekir Ömer Fansa

instagram_banner

Türkiye’den, dünyadan, havadan, karadan, hayatın tam merkezinden en güçlü kareler Instagram hesabımızda. Takip edin.

En Yeniler