
Adana'da denizde ilk kez yapılmaya başlanan kafes balıkçılığıyla kentin su ürünleri üretim potansiyelinin 10 katına çıkarılması hedefleniyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Akdeniz sahilindeki Yumurtalık ve Karataş ilçeleri arasında çipura ve levrek olmak üzere yılda 29 bin 500 ton kapasiteli su ürünleri yetiştiricilik bölgesinde, 2021 yılından itibaren yer tahsisine başladı.

Bölgede çalışmalarını tamamlayan firmalardan Sürsan Su Ürünleri firması, denizde kafes balıkçılığı kapsamında yetiştiricilik yapmaya başladı.

Kentte, denizde ilk kez yapılmaya başlanan kafes balıkçılığıyla yıllık su ürünleri üretiminin 29 bin 500 ton daha artırılması amaçlanıyor. (Bekir Ömer Fansa - Anadolu Ajansı)







