Dolar
38.27
Euro
43.52
Altın
3,328.06
ETH/USDT
1,776.80
BTC/USDT
92,870.00
BIST 100
9,312.13
"Anamur muzu"nun seradan tezgaha yolculuğu
12.11.2016

Yürkiye'nin en önemli muz üretim yeri olan Mersin'in tropikal iklime uygun ilçesi Anamur'da, bazen açık alanda, bazense de seralarda büyük zorluklarla yetiştirilen "Anamur muzu", zahmetli bir yolculuğun ardından tezgahlardaki yerini alıyor. Tüketiciler tarafından, kokusu, tadı ve kabuğunun ince olması nedeniyle ithal muzlara oranla yurt genelindeki tezgahlarda daha çok aranan ve marka haline gelen Anamur muzu, ilçede çiftçilerin en önemli geçim kaynağının başında yer alıyor. Meyvenin iyi yetişmesi için yüksek nem oranlarına göre hazırlanan seraların 50 dereceyi bulan sıcaklıklarında çalışan işçiler, ağaçlara zarar vermemek için büyük bir özenle olgunlaşan muzları dallarından ayırıyor. Kamyonlara yüklenen muzların sonraki durağı, ilçedeki sarartma depoları oluyor. ( Sezgin Pancar - Anadolu Ajansı )

"Anamur muzu"nun seradan tezgaha yolculuğu
Fotoğraf: Sezgin Pancar

Yürkiye'nin en önemli muz üretim yeri olan Mersin'in tropikal iklime uygun ilçesi Anamur'da, bazen açık alanda, bazense de seralarda büyük zorluklarla yetiştirilen "Anamur muzu", zahmetli bir yolculuğun ardından tezgahlardaki yerini alıyor. Tüketiciler tarafından, kokusu, tadı ve kabuğunun ince olması nedeniyle ithal muzlara oranla yurt genelindeki tezgahlarda daha çok aranan ve marka haline gelen Anamur muzu, ilçede çiftçilerin en önemli geçim kaynağının başında yer alıyor. Meyvenin iyi yetişmesi için yüksek nem oranlarına göre hazırlanan seraların 50 dereceyi bulan sıcaklıklarında çalışan işçiler, ağaçlara zarar vermemek için büyük bir özenle olgunlaşan muzları dallarından ayırıyor. Kamyonlara yüklenen muzların sonraki durağı, ilçedeki sarartma depoları oluyor. ( Sezgin Pancar - Anadolu Ajansı )

"Anamur muzu"nun seradan tezgaha yolculuğu
Fotoğraf: Sezgin Pancar

Türkiye'nin en önemli muz üretim yeri olan Mersin'in tropikal iklime uygun ilçesi Anamur'da, bazen açık alanda, bazense de seralarda büyük zorluklarla yetiştirilen "Anamur muzu", zahmetli bir yolculuğun ardından tezgahlardaki yerini alıyor. Tüketiciler tarafından, kokusu, tadı ve kabuğunun ince olması nedeniyle ithal muzlara oranla yurt genelindeki tezgahlarda daha çok aranan ve marka haline gelen Anamur muzu, ilçede çiftçilerin en önemli geçim kaynağının başında yer alıyor. Meyvenin iyi yetişmesi için yüksek nem oranlarına göre hazırlanan seraların 50 dereceyi bulan sıcaklıklarında çalışan işçiler, ağaçlara zarar vermemek için büyük bir özenle olgunlaşan muzları dallarından ayırıyor. Kamyonlara yüklenen muzların sonraki durağı, ilçedeki sarartma depoları oluyor. Burada çok sayıda işçi tarafından çiçekleri temizlenen muzlar, önce kalitelerine göre ayrılıyor, sonrasında da yıkama havuzundan geçirilip, sandıklara özenle yerleştiriliyor. Özel depolarda 2-3 gün sararması için bekletilen muzlar, sofraları tatlandırmak için Türkiye'nin değişik illerine gönderiliyor. ( Sezgin Pancar - Anadolu Ajansı )

"Anamur muzu"nun seradan tezgaha yolculuğu
Fotoğraf: Sezgin Pancar

Türkiye'nin en önemli muz üretim yeri olan Mersin'in tropikal iklime uygun ilçesi Anamur'da, bazen açık alanda, bazense de seralarda büyük zorluklarla yetiştirilen "Anamur muzu", zahmetli bir yolculuğun ardından tezgahlardaki yerini alıyor. Tüketiciler tarafından, kokusu, tadı ve kabuğunun ince olması nedeniyle ithal muzlara oranla yurt genelindeki tezgahlarda daha çok aranan ve marka haline gelen Anamur muzu, ilçede çiftçilerin en önemli geçim kaynağının başında yer alıyor. Meyvenin iyi yetişmesi için yüksek nem oranlarına göre hazırlanan seraların 50 dereceyi bulan sıcaklıklarında çalışan işçiler, ağaçlara zarar vermemek için büyük bir özenle olgunlaşan muzları dallarından ayırıyor. Kamyonlara yüklenen muzların sonraki durağı, ilçedeki sarartma depoları oluyor. Burada çok sayıda işçi tarafından çiçekleri temizlenen muzlar, önce kalitelerine göre ayrılıyor, sonrasında da yıkama havuzundan geçirilip, sandıklara özenle yerleştiriliyor. Özel depolarda 2-3 gün sararması için bekletilen muzlar, sofraları tatlandırmak için Türkiye'nin değişik illerine gönderiliyor. ( Sezgin Pancar - Anadolu Ajansı )

"Anamur muzu"nun seradan tezgaha yolculuğu
Fotoğraf: Sezgin Pancar

Yürkiye'nin en önemli muz üretim yeri olan Mersin'in tropikal iklime uygun ilçesi Anamur'da, bazen açık alanda, bazense de seralarda büyük zorluklarla yetiştirilen "Anamur muzu", zahmetli bir yolculuğun ardından tezgahlardaki yerini alıyor. Tüketiciler tarafından, kokusu, tadı ve kabuğunun ince olması nedeniyle ithal muzlara oranla yurt genelindeki tezgahlarda daha çok aranan ve marka haline gelen Anamur muzu, ilçede çiftçilerin en önemli geçim kaynağının başında yer alıyor. Meyvenin iyi yetişmesi için yüksek nem oranlarına göre hazırlanan seraların 50 dereceyi bulan sıcaklıklarında çalışan işçiler, ağaçlara zarar vermemek için büyük bir özenle olgunlaşan muzları dallarından ayırıyor. Kamyonlara yüklenen muzların sonraki durağı, ilçedeki sarartma depoları oluyor. ( Sezgin Pancar - Anadolu Ajansı )

"Anamur muzu"nun seradan tezgaha yolculuğu
Fotoğraf: Sezgin Pancar

Yürkiye'nin en önemli muz üretim yeri olan Mersin'in tropikal iklime uygun ilçesi Anamur'da, bazen açık alanda, bazense de seralarda büyük zorluklarla yetiştirilen "Anamur muzu", zahmetli bir yolculuğun ardından tezgahlardaki yerini alıyor. Tüketiciler tarafından, kokusu, tadı ve kabuğunun ince olması nedeniyle ithal muzlara oranla yurt genelindeki tezgahlarda daha çok aranan ve marka haline gelen Anamur muzu, ilçede çiftçilerin en önemli geçim kaynağının başında yer alıyor. Meyvenin iyi yetişmesi için yüksek nem oranlarına göre hazırlanan seraların 50 dereceyi bulan sıcaklıklarında çalışan işçiler, ağaçlara zarar vermemek için büyük bir özenle olgunlaşan muzları dallarından ayırıyor. Kamyonlara yüklenen muzların sonraki durağı, ilçedeki sarartma depoları oluyor. ( Sezgin Pancar - Anadolu Ajansı )

"Anamur muzu"nun seradan tezgaha yolculuğu
Fotoğraf: Sezgin Pancar

Yürkiye'nin en önemli muz üretim yeri olan Mersin'in tropikal iklime uygun ilçesi Anamur'da, bazen açık alanda, bazense de seralarda büyük zorluklarla yetiştirilen "Anamur muzu", zahmetli bir yolculuğun ardından tezgahlardaki yerini alıyor. Tüketiciler tarafından, kokusu, tadı ve kabuğunun ince olması nedeniyle ithal muzlara oranla yurt genelindeki tezgahlarda daha çok aranan ve marka haline gelen Anamur muzu, ilçede çiftçilerin en önemli geçim kaynağının başında yer alıyor. Meyvenin iyi yetişmesi için yüksek nem oranlarına göre hazırlanan seraların 50 dereceyi bulan sıcaklıklarında çalışan işçiler, ağaçlara zarar vermemek için büyük bir özenle olgunlaşan muzları dallarından ayırıyor. Kamyonlara yüklenen muzların sonraki durağı, ilçedeki sarartma depoları oluyor. ( Sezgin Pancar - Anadolu Ajansı )

"Anamur muzu"nun seradan tezgaha yolculuğu
Fotoğraf: Sezgin Pancar

Yürkiye'nin en önemli muz üretim yeri olan Mersin'in tropikal iklime uygun ilçesi Anamur'da, bazen açık alanda, bazense de seralarda büyük zorluklarla yetiştirilen "Anamur muzu", zahmetli bir yolculuğun ardından tezgahlardaki yerini alıyor. Tüketiciler tarafından, kokusu, tadı ve kabuğunun ince olması nedeniyle ithal muzlara oranla yurt genelindeki tezgahlarda daha çok aranan ve marka haline gelen Anamur muzu, ilçede çiftçilerin en önemli geçim kaynağının başında yer alıyor. Meyvenin iyi yetişmesi için yüksek nem oranlarına göre hazırlanan seraların 50 dereceyi bulan sıcaklıklarında çalışan işçiler, ağaçlara zarar vermemek için büyük bir özenle olgunlaşan muzları dallarından ayırıyor. Kamyonlara yüklenen muzların sonraki durağı, ilçedeki sarartma depoları oluyor. ( Sezgin Pancar - Anadolu Ajansı )

"Anamur muzu"nun seradan tezgaha yolculuğu
Fotoğraf: Sezgin Pancar

Yürkiye'nin en önemli muz üretim yeri olan Mersin'in tropikal iklime uygun ilçesi Anamur'da, bazen açık alanda, bazense de seralarda büyük zorluklarla yetiştirilen "Anamur muzu", zahmetli bir yolculuğun ardından tezgahlardaki yerini alıyor. Tüketiciler tarafından, kokusu, tadı ve kabuğunun ince olması nedeniyle ithal muzlara oranla yurt genelindeki tezgahlarda daha çok aranan ve marka haline gelen Anamur muzu, ilçede çiftçilerin en önemli geçim kaynağının başında yer alıyor. Meyvenin iyi yetişmesi için yüksek nem oranlarına göre hazırlanan seraların 50 dereceyi bulan sıcaklıklarında çalışan işçiler, ağaçlara zarar vermemek için büyük bir özenle olgunlaşan muzları dallarından ayırıyor. Kamyonlara yüklenen muzların sonraki durağı, ilçedeki sarartma depoları oluyor. ( Sezgin Pancar - Anadolu Ajansı )

"Anamur muzu"nun seradan tezgaha yolculuğu
Fotoğraf: Sezgin Pancar

Türkiye'nin en önemli muz üretim yeri olan Mersin'in tropikal iklime uygun ilçesi Anamur'da, bazen açık alanda, bazense de seralarda büyük zorluklarla yetiştirilen "Anamur muzu", zahmetli bir yolculuğun ardından tezgahlardaki yerini alıyor. Tüketiciler tarafından, kokusu, tadı ve kabuğunun ince olması nedeniyle ithal muzlara oranla yurt genelindeki tezgahlarda daha çok aranan ve marka haline gelen Anamur muzu, ilçede çiftçilerin en önemli geçim kaynağının başında yer alıyor. Meyvenin iyi yetişmesi için yüksek nem oranlarına göre hazırlanan seraların 50 dereceyi bulan sıcaklıklarında çalışan işçiler, ağaçlara zarar vermemek için büyük bir özenle olgunlaşan muzları dallarından ayırıyor. Kamyonlara yüklenen muzların sonraki durağı, ilçedeki sarartma depoları oluyor. Burada çok sayıda işçi tarafından çiçekleri temizlenen muzlar, önce kalitelerine göre ayrılıyor, sonrasında da yıkama havuzundan geçirilip, sandıklara özenle yerleştiriliyor. Özel depolarda 2-3 gün sararması için bekletilen muzlar, sofraları tatlandırmak için Türkiye'nin değişik illerine gönderiliyor. ( Sezgin Pancar - Anadolu Ajansı )

"Anamur muzu"nun seradan tezgaha yolculuğu
Fotoğraf: Sezgin Pancar

Yürkiye'nin en önemli muz üretim yeri olan Mersin'in tropikal iklime uygun ilçesi Anamur'da, bazen açık alanda, bazense de seralarda büyük zorluklarla yetiştirilen "Anamur muzu", zahmetli bir yolculuğun ardından tezgahlardaki yerini alıyor. Tüketiciler tarafından, kokusu, tadı ve kabuğunun ince olması nedeniyle ithal muzlara oranla yurt genelindeki tezgahlarda daha çok aranan ve marka haline gelen Anamur muzu, ilçede çiftçilerin en önemli geçim kaynağının başında yer alıyor. Meyvenin iyi yetişmesi için yüksek nem oranlarına göre hazırlanan seraların 50 dereceyi bulan sıcaklıklarında çalışan işçiler, ağaçlara zarar vermemek için büyük bir özenle olgunlaşan muzları dallarından ayırıyor. Kamyonlara yüklenen muzların sonraki durağı, ilçedeki sarartma depoları oluyor. ( Sezgin Pancar - Anadolu Ajansı )

"Anamur muzu"nun seradan tezgaha yolculuğu
Fotoğraf: Sezgin Pancar

Yürkiye'nin en önemli muz üretim yeri olan Mersin'in tropikal iklime uygun ilçesi Anamur'da, bazen açık alanda, bazense de seralarda büyük zorluklarla yetiştirilen "Anamur muzu", zahmetli bir yolculuğun ardından tezgahlardaki yerini alıyor. Tüketiciler tarafından, kokusu, tadı ve kabuğunun ince olması nedeniyle ithal muzlara oranla yurt genelindeki tezgahlarda daha çok aranan ve marka haline gelen Anamur muzu, ilçede çiftçilerin en önemli geçim kaynağının başında yer alıyor. Meyvenin iyi yetişmesi için yüksek nem oranlarına göre hazırlanan seraların 50 dereceyi bulan sıcaklıklarında çalışan işçiler, ağaçlara zarar vermemek için büyük bir özenle olgunlaşan muzları dallarından ayırıyor. Kamyonlara yüklenen muzların sonraki durağı, ilçedeki sarartma depoları oluyor. ( Sezgin Pancar - Anadolu Ajansı )

"Anamur muzu"nun seradan tezgaha yolculuğu
Fotoğraf: Sezgin Pancar

Yürkiye'nin en önemli muz üretim yeri olan Mersin'in tropikal iklime uygun ilçesi Anamur'da, bazen açık alanda, bazense de seralarda büyük zorluklarla yetiştirilen "Anamur muzu", zahmetli bir yolculuğun ardından tezgahlardaki yerini alıyor. Tüketiciler tarafından, kokusu, tadı ve kabuğunun ince olması nedeniyle ithal muzlara oranla yurt genelindeki tezgahlarda daha çok aranan ve marka haline gelen Anamur muzu, ilçede çiftçilerin en önemli geçim kaynağının başında yer alıyor. Meyvenin iyi yetişmesi için yüksek nem oranlarına göre hazırlanan seraların 50 dereceyi bulan sıcaklıklarında çalışan işçiler, ağaçlara zarar vermemek için büyük bir özenle olgunlaşan muzları dallarından ayırıyor. Kamyonlara yüklenen muzların sonraki durağı, ilçedeki sarartma depoları oluyor. ( Sezgin Pancar - Anadolu Ajansı )

"Anamur muzu"nun seradan tezgaha yolculuğu
Fotoğraf: Sezgin Pancar

Türkiye'nin en önemli muz üretim yeri olan Mersin'in tropikal iklime uygun ilçesi Anamur'da, bazen açık alanda, bazense de seralarda büyük zorluklarla yetiştirilen "Anamur muzu", zahmetli bir yolculuğun ardından sofralardaki yerini alıyor. ( Sezgin Pancar - Anadolu Ajansı )

instagram_banner

Türkiye’den, dünyadan, havadan, karadan, hayatın tam merkezinden en güçlü kareler Instagram hesabımızda. Takip edin.

En Yeniler