Dolar
34.59
Euro
36.06
Altın
2,714.46
ETH/USDT
3,329.30
BTC/USDT
97,335.00
BIST 100
9,549.89
Antep baklavası "dünyayı tatlandıracak"
12.06.2017

UNESCO'nun gastronomi dalında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil ettiği Gaziantep mutfağının önemli lezzetleri arasında yer alan "Antep baklavası, bu bayram dünya sofralarını tatlandıracak. Oklava aracılığıyla ustalar tarafından açılan baklava hamurları tül inceliğine gelene kadar işlemden geçiriliyor. ( Kerem Kocalar - Anadolu Ajansı )

Antep baklavası "dünyayı tatlandıracak"
Fotoğraf: Kerem Kocalar

UNESCO'nun gastronomi dalında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil ettiği Gaziantep mutfağının önemli lezzetleri arasında yer alan "Antep baklavası, bu bayram dünya sofralarını tatlandıracak. Oklava aracılığıyla ustalar tarafından açılan baklava hamurları tül inceliğine gelene kadar işlemden geçiriliyor. Yufkalar daha sonra tepsilere göre kesiliyor ve üzeri önce kaymak, ardından da fıstıkla kaplanıyor. ( Kerem Kocalar - Anadolu Ajansı )

Antep baklavası "dünyayı tatlandıracak"
Fotoğraf: Kerem Kocalar

UNESCO'nun gastronomi dalında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil ettiği Gaziantep mutfağının önemli lezzetleri arasında yer alan "Antep baklavası, bu bayram dünya sofralarını tatlandıracak. Oklava aracılığıyla ustalar tarafından açılan baklava hamurları tül inceliğine gelene kadar işlemden geçiriliyor. Yufkalar daha sonra tepsilere göre kesiliyor. ( Kerem Kocalar - Anadolu Ajansı )

Antep baklavası "dünyayı tatlandıracak"
Fotoğraf: Kerem Kocalar

UNESCO'nun gastronomi dalında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil ettiği Gaziantep mutfağının önemli lezzetleri arasında yer alan "Antep baklavası, bu bayram dünya sofralarını tatlandıracak. Oklava aracılığıyla ustalar tarafından açılan baklava hamurları tül inceliğine gelene kadar işlemden geçiriliyor. Yufkalar daha sonra tepsilere göre kesiliyor ve üzeri önce kaymak, ardından da fıstıkla kaplanıyor. ( Kerem Kocalar - Anadolu Ajansı )

Antep baklavası "dünyayı tatlandıracak"
Fotoğraf: Kerem Kocalar

UNESCO'nun gastronomi dalında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil ettiği Gaziantep mutfağının önemli lezzetleri arasında yer alan "Antep baklavası, bu bayram dünya sofralarını tatlandıracak. Oklava aracılığıyla ustalar tarafından açılan baklava hamurları tül inceliğine gelene kadar işlemden geçiriliyor. Yufkalar daha sonra tepsilere göre kesiliyor ve üzeri önce kaymak, ardından da fıstıkla kaplanıyor. ( Kerem Kocalar - Anadolu Ajansı )

Antep baklavası "dünyayı tatlandıracak"
Fotoğraf: Kerem Kocalar

UNESCO'nun gastronomi dalında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil ettiği Gaziantep mutfağının önemli lezzetleri arasında yer alan "Antep baklavası, bu bayram dünya sofralarını tatlandıracak. Oklava aracılığıyla ustalar tarafından açılan baklava hamurları tül inceliğine gelene kadar işlemden geçiriliyor. Yufkalar daha sonra tepsilere göre kesiliyor ve üzeri önce kaymak, ardından da fıstıkla kaplanıyor. ( Kerem Kocalar - Anadolu Ajansı )

Antep baklavası "dünyayı tatlandıracak"
Fotoğraf: Kerem Kocalar

UNESCO'nun gastronomi dalında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil ettiği Gaziantep mutfağının önemli lezzetleri arasında yer alan "Antep baklavası, bu bayram dünya sofralarını tatlandıracak. Oklava aracılığıyla ustalar tarafından açılan baklava hamurları tül inceliğine gelene kadar işlemden geçiriliyor. Yufkalar daha sonra tepsilere göre kesiliyor ve üzeri önce kaymak, ardından da fıstıkla kaplandıktan sonra dilimleniyor. ( Kerem Kocalar - Anadolu Ajansı )

Antep baklavası "dünyayı tatlandıracak"
Fotoğraf: Kerem Kocalar

UNESCO'nun gastronomi dalında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil ettiği Gaziantep mutfağının önemli lezzetleri arasında yer alan "Antep baklavası, bu bayram dünya sofralarını tatlandıracak. Oklava aracılığıyla ustalar tarafından açılan baklava hamurları tül inceliğine gelene kadar işlemden geçiriliyor. Yufkalar daha sonra tepsilere göre kesiliyor ve üzeri önce kaymak, ardından da fıstıkla kaplandıktan sonra dilimleniyor. Baklava fırına girmeden önce sade yağ ile destekleniyor. ( Kerem Kocalar - Anadolu Ajansı )

Antep baklavası "dünyayı tatlandıracak"
Fotoğraf: Kerem Kocalar

UNESCO'nun gastronomi dalında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil ettiği Gaziantep mutfağının önemli lezzetleri arasında yer alan "Antep baklavası, bu bayram dünya sofralarını tatlandıracak. Oklava aracılığıyla ustalar tarafından açılan baklava hamurları tül inceliğine gelene kadar işlemden geçiriliyor. Yufkalar daha sonra tepsilere göre kesiliyor ve üzeri önce kaymak, ardından da fıstıkla kaplandıktan sonra dilimleniyor. Baklava fırına girmeden önce sade yağ ile destekleniyor. ( Kerem Kocalar - Anadolu Ajansı )

Antep baklavası "dünyayı tatlandıracak"
Fotoğraf: Kerem Kocalar

UNESCO'nun gastronomi dalında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil ettiği Gaziantep mutfağının önemli lezzetleri arasında yer alan "Antep baklavası, bu bayram dünya sofralarını tatlandıracak. Odun ateşinde pişirilen baklavalar, şerbetle buluşturuluyor. ( Kerem Kocalar - Anadolu Ajansı )

Antep baklavası "dünyayı tatlandıracak"
Fotoğraf: Kerem Kocalar

UNESCO'nun gastronomi dalında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil ettiği Gaziantep mutfağının önemli lezzetleri arasında yer alan "Antep baklavası, bu bayram dünya sofralarını tatlandıracak. Odun ateşinde pişirilen baklavalar, şerbetle buluşturuluyor. ( Kerem Kocalar - Anadolu Ajansı )

instagram_banner

Türkiye’den, dünyadan, havadan, karadan, hayatın tam merkezinden en güçlü kareler Instagram hesabımızda. Takip edin.

En Yeniler