
Medeniyetler şehri Diyarbakır ve Mardin'de her malzemesi özenle seçilen ve en çok tercih edilen yöresel lezzetlerden biri olan kaburga dolması, iki il arasında tatlı bir rekabete dönüştü. Mardin'de oğlak ya da kuzunun sağ kaburgasıyla yapılan, içine badem, pirinç ve kuşbaşı etin de yer aldığı "haşu" diye tabir edilen malzemeler konularak dikildikten sonra uzun süre pişirilen kaburga dolması, bayramlarda ve özel günlerde de sıklıkla tercih ediliyor. ( Halil İbrahim Sincar - Anadolu Ajansı )

Medeniyetler şehri Diyarbakır ve Mardin'de her malzemesi özenle seçilen ve en çok tercih edilen yöresel lezzetlerden kaburga dolması, iki il arasında tatlı bir rekabete dönüştü. Diyarbakır'da kuzunun kaburga kısmından yapılan, haşlanmış pirinç, maydanoz, karabiber, pul biber, reyhan, çeşitli baharatlar ve salçanın karıştırılıp kaburgaya doldurulmasıyla hazırlanan kaburga dolması, malzemelerinin doldurulmasının ardından dikilerek önce buharda, sonra da fırında yaklaşık 4 saat pişiriliyor. ( Ömer Yasin Ergin - Anadolu Ajansı )

Medeniyetler şehri Diyarbakır ve Mardin'de her malzemesi özenle seçilen ve en çok tercih edilen yöresel lezzetlerden kaburga dolması, iki il arasında tatlı bir rekabete dönüştü. Diyarbakır'da kuzunun kaburga kısmından yapılan, haşlanmış pirinç, maydanoz, karabiber, pul biber, reyhan, çeşitli baharatlar ve salçanın karıştırılıp kaburgaya doldurulmasıyla hazırlanan kaburga dolması, malzemelerinin doldurulmasının ardından dikilerek önce buharda, sonra da fırında yaklaşık 4 saat pişiriliyor. ( Ömer Yasin Ergin - Anadolu Ajansı )

Medeniyetler şehri Diyarbakır ve Mardin'de her malzemesi özenle seçilen ve en çok tercih edilen yöresel lezzetlerden kaburga dolması, iki il arasında tatlı bir rekabete dönüştü. Diyarbakır'da kuzunun kaburga kısmından yapılan, haşlanmış pirinç, maydanoz, karabiber, pul biber, reyhan, çeşitli baharatlar ve salçanın karıştırılıp kaburgaya doldurulmasıyla hazırlanan kaburga dolması, malzemelerinin doldurulmasının ardından dikilerek önce buharda, sonra da fırında yaklaşık 4 saat pişiriliyor. ( Ömer Yasin Ergin - Anadolu Ajansı )

Medeniyetler şehri Diyarbakır ve Mardin'de her malzemesi özenle seçilen ve en çok tercih edilen yöresel lezzetlerden kaburga dolması, iki il arasında tatlı bir rekabete dönüştü. Diyarbakır'da kuzunun kaburga kısmından yapılan, haşlanmış pirinç, maydanoz, karabiber, pul biber, reyhan, çeşitli baharatlar ve salçanın karıştırılıp kaburgaya doldurulmasıyla hazırlanan kaburga dolması, malzemelerinin doldurulmasının ardından dikilerek önce buharda, sonra da fırında yaklaşık 4 saat pişiriliyor. ( Ömer Yasin Ergin - Anadolu Ajansı )

Medeniyetler şehri Diyarbakır ve Mardin'de her malzemesi özenle seçilen ve en çok tercih edilen yöresel lezzetlerden kaburga dolması, iki il arasında tatlı bir rekabete dönüştü. Diyarbakır'da kuzunun kaburga kısmından yapılan, haşlanmış pirinç, maydanoz, karabiber, pul biber, reyhan, çeşitli baharatlar ve salçanın karıştırılıp kaburgaya doldurulmasıyla hazırlanan kaburga dolması, malzemelerinin doldurulmasının ardından dikilerek önce buharda, sonra da fırında yaklaşık 4 saat pişiriliyor. ( Ömer Yasin Ergin - Anadolu Ajansı )

Medeniyetler şehri Diyarbakır ve Mardin'de her malzemesi özenle seçilen ve en çok tercih edilen yöresel lezzetlerden kaburga dolması, iki il arasında tatlı bir rekabete dönüştü. Diyarbakır'da kuzunun kaburga kısmından yapılan, haşlanmış pirinç, maydanoz, karabiber, pul biber, reyhan, çeşitli baharatlar ve salçanın karıştırılıp kaburgaya doldurulmasıyla hazırlanan kaburga dolması, malzemelerinin doldurulmasının ardından dikilerek önce buharda, sonra da fırında yaklaşık 4 saat pişiriliyor. ( Ömer Yasin Ergin - Anadolu Ajansı )

Medeniyetler şehri Diyarbakır ve Mardin'de her malzemesi özenle seçilen ve en çok tercih edilen yöresel lezzetlerden biri olan kaburga dolması, iki il arasında tatlı bir rekabete dönüştü. Mardin'de oğlak ya da kuzunun sağ kaburgasıyla yapılan, içine badem, pirinç ve kuşbaşı etin de yer aldığı "haşu" diye tabir edilen malzemeler konularak dikildikten sonra uzun süre pişirilen kaburga dolması, bayramlarda ve özel günlerde de sıklıkla tercih ediliyor. ( Halil İbrahim Sincar - Anadolu Ajansı )

Medeniyetler şehri Diyarbakır ve Mardin'de her malzemesi özenle seçilen ve en çok tercih edilen yöresel lezzetlerden biri olan kaburga dolması, iki il arasında tatlı bir rekabete dönüştü. Mardin'de oğlak ya da kuzunun sağ kaburgasıyla yapılan, içine badem, pirinç ve kuşbaşı etin de yer aldığı "haşu" diye tabir edilen malzemeler konularak dikildikten sonra uzun süre pişirilen kaburga dolması, bayramlarda ve özel günlerde de sıklıkla tercih ediliyor. ( Halil İbrahim Sincar - Anadolu Ajansı )

Medeniyetler şehri Diyarbakır ve Mardin'de her malzemesi özenle seçilen ve en çok tercih edilen yöresel lezzetlerden biri olan kaburga dolması, iki il arasında tatlı bir rekabete dönüştü.Mardin'de oğlak ya da kuzunun sağ kaburgasıyla yapılan, içine badem, pirinç ve kuşbaşı etin de yer aldığı "haşu" diye tabir edilen malzemeler konularak dikildikten sonra uzun süre pişirilen kaburga dolması, özellikle bayramlarda ve özel günlerde tercih ediliyor. Kentte yıllardır işlettiği restoranda kaburga dolması yapan Mahmut Ahi, açıklamada bulundu. ( Halil İbrahim Sincar - Anadolu Ajansı )

Medeniyetler şehri Diyarbakır ve Mardin'de her malzemesi özenle seçilen ve en çok tercih edilen yöresel lezzetlerden biri olan kaburga dolması, iki il arasında tatlı bir rekabete dönüştü. Mardin'de oğlak ya da kuzunun sağ kaburgasıyla yapılan, içine badem, pirinç ve kuşbaşı etin de yer aldığı "haşu" diye tabir edilen malzemeler konularak dikildikten sonra uzun süre pişirilen kaburga dolması, bayramlarda ve özel günlerde de sıklıkla tercih ediliyor. ( Halil İbrahim Sincar - Anadolu Ajansı )

Medeniyetler şehri Diyarbakır ve Mardin'de her malzemesi özenle seçilen ve en çok tercih edilen yöresel lezzetlerden biri olan kaburga dolması, iki il arasında tatlı bir rekabete dönüştü. Mardin'de oğlak ya da kuzunun sağ kaburgasıyla yapılan, içine badem, pirinç ve kuşbaşı etin de yer aldığı "haşu" diye tabir edilen malzemeler konularak dikildikten sonra uzun süre pişirilen kaburga dolması, bayramlarda ve özel günlerde de sıklıkla tercih ediliyor. ( Halil İbrahim Sincar - Anadolu Ajansı )

Medeniyetler şehri Diyarbakır ve Mardin'de her malzemesi özenle seçilen ve en çok tercih edilen yöresel lezzetlerden biri olan kaburga dolması, iki il arasında tatlı bir rekabete dönüştü. Mardin'de oğlak ya da kuzunun sağ kaburgasıyla yapılan, içine badem, pirinç ve kuşbaşı etin de yer aldığı "haşu" diye tabir edilen malzemeler konularak dikildikten sonra uzun süre pişirilen kaburga dolması, bayramlarda ve özel günlerde de sıklıkla tercih ediliyor. ( Halil İbrahim Sincar - Anadolu Ajansı )

Medeniyetler şehri Diyarbakır ve Mardin'de her malzemesi özenle seçilen ve en çok tercih edilen yöresel lezzetlerden biri olan kaburga dolması, iki il arasında tatlı bir rekabete dönüştü. Mardin'de oğlak ya da kuzunun sağ kaburgasıyla yapılan, içine badem, pirinç ve kuşbaşı etin de yer aldığı "haşu" diye tabir edilen malzemeler konularak dikildikten sonra uzun süre pişirilen kaburga dolması, bayramlarda ve özel günlerde de sıklıkla tercih ediliyor. ( Halil İbrahim Sincar - Anadolu Ajansı )

Medeniyetler şehri Diyarbakır ve Mardin'de her malzemesi özenle seçilen ve en çok tercih edilen yöresel lezzetlerden biri olan kaburga dolması, iki il arasında tatlı bir rekabete dönüştü. Mardin'de oğlak ya da kuzunun sağ kaburgasıyla yapılan, içine badem, pirinç ve kuşbaşı etin de yer aldığı "haşu" diye tabir edilen malzemeler konularak dikildikten sonra uzun süre pişirilen kaburga dolması, bayramlarda ve özel günlerde de sıklıkla tercih ediliyor. ( Halil İbrahim Sincar - Anadolu Ajansı )

Medeniyetler şehri Diyarbakır ve Mardin'de her malzemesi özenle seçilen ve en çok tercih edilen yöresel lezzetlerden biri olan kaburga dolması, iki il arasında tatlı bir rekabete dönüştü.Mardin'de oğlak ya da kuzunun sağ kaburgasıyla yapılan, içine badem, pirinç ve kuşbaşı etin de yer aldığı "haşu" diye tabir edilen malzemeler konularak dikildikten sonra uzun süre pişirilen kaburga dolması, özellikle bayramlarda ve özel günlerde tercih ediliyor. Mardin Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, açıklamada bulundu. ( Halil İbrahim Sincar - Anadolu Ajansı )