Dolar
33.99
Euro
37.78
Altın
2,518.70
ETH/USDT
2,396.30
BTC/USDT
56,661.00
BIST 100
9,936.76
Kahramanmaraş'ta tarhana mesaisi
04.09.2024

Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) nezdinde tescilli ürünlerinden "Maraş tarhanası", şehrin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. "

Kahramanmaraş'ta tarhana mesaisi
Fotoğraf: Ahmet Aslan

"Dövme" veya "döğme" adı verilen buğdayın kazanda pişirilmesinin ardından ekşi ve yağlı yoğurtla karıştırılmasıyla yapılan tarhana, Kahramanmaraş’ta iklimin uygunluğu nedeniyle en çok temmuz ve ağustos aylarında hazırlanıyor.

Kahramanmaraş'ta tarhana mesaisi
Fotoğraf: Ahmet Aslan

"Çiğ" adı da verilen özel hasır benzeri sergilerde kurutulan tarhananın, tam kurumadan da tüketilebilen hali bölgede "firik" olarak adlandırılıyor. Maraş tarhanası, dünyanın birçok yerine ihraç ediliyor. (Ahmet Aslan - Anadolu Ajansı)

Kahramanmaraş'ta tarhana mesaisi
Fotoğraf: Ahmet Aslan

Kahramanmaraş'ta tarhana mesaisi
Fotoğraf: Ahmet Aslan

Kahramanmaraş'ta tarhana mesaisi
Fotoğraf: Ahmet Aslan

Kahramanmaraş'ta tarhana mesaisi
Fotoğraf: Ahmet Aslan

"Dövme" veya "döğme" adı verilen buğdayın kazanda pişirilmesinin ardından ekşi ve yağlı yoğurtla karıştırılmasıyla yapılan tarhana, Kahramanmaraş’ta iklimin uygunluğu nedeniyle en çok temmuz ve ağustos aylarında hazırlanıyor.

Kahramanmaraş'ta tarhana mesaisi
Fotoğraf: Ahmet Aslan

"Çiğ" adı da verilen özel hasır benzeri sergilerde kurutulan tarhananın, tam kurumadan da tüketilebilen hali bölgede "firik" olarak adlandırılıyor. Maraş tarhanası, dünyanın birçok yerine ihraç ediliyor. (Ahmet Aslan - Anadolu Ajansı)

Kahramanmaraş'ta tarhana mesaisi
Fotoğraf: Ahmet Aslan

instagram_banner

Türkiye’den, dünyadan, havadan, karadan, hayatın tam merkezinden en güçlü kareler Instagram hesabımızda. Takip edin.

En Yeniler