Politika

BBP Genel Başkanı Destici: İnanıyorum ki zaferler devam edecek

BBP Genel Başkanı Destici, "İnanıyorum ki zaferler devam edecek. Afrin'i Menbiç, Menbiç'i Kamışlı, Kamışlı'yı Ayn el Arap ve Tel Abyad takip edecek. Tel Abyad'ı Sincar takip edecek ve inşallah Kandille de taçlanacak." dedi.

21.03.2018 - Güncelleme : 21.03.2018
BBP Genel Başkanı Destici: İnanıyorum ki zaferler devam edecek

ANKARA

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, hayatını kaybeden Hasan Celal Güzel ve bu sabah hayatını kaybeden Deniz Bölükbaşı için Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu.

Bugün Nevruz Bayramı'nın kutlandığını belirten Destici, nevruzun, Türkiye'nin iç barışı ve Türk milletinin arasındaki fitnenin ortadan kaldırılması adına bir hizmet görmesini temenni etti.

18 Mart'ta Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümünü kutladıklarını hatırlatan Destici, zaferi kutlarken, Afrin'den de bir zafer haberi geldiğini söyledi. Afrin zaferinde emeği olanlara şükranlarını sunan Destici, "İnanıyorum ki, zaferler devam edecek. Afrin'i Menbiç takip edecek. Menbiç'i Kamışlı, Kamışlı'yı Ayn el Arap ve Tel Abyad takip edecek. Tel Abyad'ı Sincar takip edecek ve inşallah Kandille de taçlanacak. Buna yürekten inanıyorum." ifadesini kullandı.

"Avrupalı dostlarımızın samimi olması lazım"

Destici, geçen hafta sonu Berlin'e gittiğini ve çeşitli temaslarda bulunduğunu bildirdi.

Almanya başta olmak üzere, çeşitli Avrupa ülkelerinde Türk toplumuna karşı, iş yerlerine, camilere ve derneklere karşı yapılan saldırıları lanetleyen Destici, şunları söyledi:

"Son dönemde Almanya'da 19, Fransa ve Hollanda'da 2'şer camiye saldırı gerçekleştirildi. Bunların kabul edilebilir bir tarafı yoktur. Türkiye'nin haklı Afrin Harekatı'na karşı operasyonunun durdurulması ya da Türk Silahlı Kuvvetlerinin oradan çekilmesi yönünde açıklama yapan Avrupa parlamentosundan ibadet yerlerimize karşı, Almanya'da, Hollanda'da, Fransa'da ve Avusturya'da yapılan saldırılara karşı 'çıt' yok. Almanya'da 19 camiye yapılan saldırılardan bırakın 19'unu birisi Türkiye'de bir kiliseye ya da sinagoga yapılsaydı acaba Avrupa yine böyle sessiz sessiz izler miydi? Avrupalı dostlarımızın bu konuda samimi davranması ve çifte standardı bir tarafa bırakması lazım."

"Türkiye kurtulmalıdır"

Destici, BBP olarak, 16 Nisan'daki "evet" kararıyla hem bu uyum yasaları sürecine hem de Türkiye'nin yeni sistemle tam olarak yönetilmeye başlamasına dün olduğu gibi bugün de katkı vermeye devam edeceğinin belirtti.

Desteci, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu süre içerisinde de siyasi partiler yasamızın kökten değiştirilerek tamamen demokratikleştirilmesi adına ısrarcı olduğumuzu buradan bir kere daha vurguluyorum. 1980 darbecilerinin yaptığı bu anti demokratik siyasi partiler yasasından Türkiye kesin bir biçimde kurtulmalıdır. Aynı darbecilerin yaptığı anayasanın bir ürünü olan seçim kanunlarından da Türkiye'nin kurtulması gerekmektedir."

Muhabir: Muhammed Boztepe

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın