Politika

Eski makamına tekrar döndü

Devlet yönetiminde birçok görevde bulunan AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, Meclis Başkanlığı öncesinde yürüttüğü Milli Savunma Bakanlığına yeniden görevlendirildi.

Sarp Özer  | 24.11.2015 - Güncelleme : 24.11.2015
Eski makamına tekrar döndü

Ankara

ANKARA

Bürokraside müşavirlikten, müsteşarlığa, bakanlıktan, meclis başkanlığına kadar birçok görevde bulunan AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, Meclis Başkanlığı öncesinde yürüttüğü Milli Savunma Bakanlığına yeniden görevlendirildi.

Mecliste 24. ve 25. dönemde milletvekilliği yapan Yılmaz, 10 Aralık 1961'de Sivas'ın Gürün ilçesinde doğdu. 1982'de İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Makine Bölümünü ve 1987 yılında da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitiren Yılmaz, yüksek lisanslarını 1990'da İsveç Malmö Dünya Denizcilik Üniversitesinde "Gemi İşletmeleri Teknik Yönetimi" alanında ve 2002'de Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk ABD'de yaptı. 

Yılmaz, 20 yıl kamuda ve özel şirketlerde denizcilik sektöründe mühendis ve müşavir avukat olarak hizmet verdi. 

İsmet Yılmaz, 31 Aralık 2002 ile 8 Mayıs 2007 tarihleri arasında Denizcilik Müsteşarlığında, müsteşar olarak görev yaptı. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 114. maddesi gereğince, 22 Temmuz 2007 Türkiye genel seçimleri öncesi bağımsız Ulaştırma Bakanı olarak görev yaptı. 

31 Ekim 2007'den itibaren de Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı olarak görev yapan Yılmaz, 24. Dönem Sivas Milletvekili olarak TBMM'ye girdi. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 3. döneminde Vecdi Gönül'ün yerine 6 Temmuz 2011'de Milli Savunma Bakanlığına atandı. 25. dönemde Sivas milletvekili olarak TBMM'ye yeniden girdi.

26 Haziran'da AK Parti tarafından, TBMM başkanlık seçiminde aday gösterildi. 1 Temmuz'da Meclis Başkanı olarak seçildi.

"Şah Fırat Operasyonu" 

Yılmaz, Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolunu Süleyman Şah'ın kabriyle Suriye'de sınıra mücavir Suriye Eşmesi köyünün kuzeyindeki araziye geçici olarak taşındığı Şah Fırat Operasyonunu döneminde Milli Savunma Bakanlığını yürütüyordu. Yılmaz, 22 Şubat 2015'teki operasyonu Başbakan Ahmet Davutoğlu, komuta kademesiyle Genelkurmay Karargahında takip etmişti. Yılmaz, 9 tank, 57 zırhlı araç olmak üzere 100 araç ve 572 personelle Suriye'ye girilen operasyonun ardından Mecliste  milletvekillerini bilgilendirmişti. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın