Dolar
32.33
Euro
34.95
Altın
2,214.63
ETH/USDT
3,577.90
BTC/USDT
70,885.00
BIST 100
9,056.87
Politika

Partinin kurucu üyeliğinden bakanlığa

Kurucusu olduğu AK Parti'den 13 yıl sonra Denizli Milletvekili olan Ramazanoğlu, 64. Hükümette Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevine getirildi.

Merve Yıldızalp  | 24.11.2015 - Güncelleme : 24.11.2015
Partinin kurucu üyeliğinden bakanlığa

Ankara

ANKARA

AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu, 64. Hükümete Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı oldu.

Denizli'de, 1959 yılında doğan Ramazanoğlu, ilk ve orta öğrenimini burada bitirdi. 1983'te Ankara Üniveriseti Tıp Fakültesinden mezun olan Ramazanoğlu, çeşitli sağlık kuruluşlarında doktorluk yaptı.

İhtisasını İsviçre Bern Üniversitesi Hastanesi ve Kadın Doğum Hastanesinde radyoloji alanında tamamlayan Ramazanoğlu, Haydarpaşa Numune Hastanesinde görev yaptığı sırada 28 Şubat sürecini yaşadı.

Başörtüsü nedeniyle sorun yaşadığı hastaneden istifa eden Ramazanoğlu, daha sonra mesleğini özel sektörde devam ettirdi, başörtüsü mücadelesini de siyasi alana taşımaya karar verdi.

Siyasi hayatı başörtüsü mücadelesiyle geçti

AK Parti'nin Kurucular Kurulu Üyesi olan, Genel Başkan Danışmanlığı ve MKYK üyeliği de yapan Ramazanoğlu'nun siyasi hayatının önemli bölümü başörtüsü mücadelesiyle geçti.

Ramazanoğlu, AK Parti'nin kurucuları arasında yer aldı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı AK Parti'nin kapatılmasına ilişkin davanın iddianamesinde, "türbanı simge ve dayatma unsuru olarak kullandığı" gerekçesiyle Ramazanoğlu'nun milletvekili seçilemeyeceğini, AK Parti'ye bu nedenle ihtar verilmesi gerektiğini savundu. Anayasa Mahkemesi bu istemi oy birliğiyle reddetti. 

Ancak Ramazanoğlu, parti kurulduğundan bu yana geçen 13 yıllık süreçte, ilk kez 1 Kasım Genel Seçimi'nde milletvekili adayı gösterildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın