Dolar
32.35
Euro
34.92
Altın
2,221.48
ETH/USDT
3,554.70
BTC/USDT
70,794.00
BIST 100
9,079.97
Sağlık

'Kansızlık, hamileliği problemli hale getiriyor'

Prof. Dr. Gülizar Füsun Varol, hamilelik döneminde kansızlığın bebeğin anne karnındaki gelişimini önemli ölçüde etkileyeceğini sakat doğumlara yol açabileceğini söyledi.

Cihan Demirci  | 26.11.2015 - Güncelleme : 26.11.2015
'Kansızlık, hamileliği problemli hale getiriyor'

Edirne

EDİRNE

Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülizar Füsun Varol, hamilelikte kansızlığın bebeğin anne karnındaki gelişimini önemli ölçüde etkilediğini ifade etti.

Varol, Türkiye'deki hamile kadınların çoğunluğunda kansızlık (anemi) hastalığının görüldüğünü söyledi.

Bu hastalığın anne adayında hamile kalmadan önce de olabileceğine işaret eden Varol, "Kansızlık, hamileliği problemli hale getiriyor. Anne adayının dikkat etmesi gereken durum şudur ki, hamilelikte kansızlık, bebeğin anne karnındaki gelişimini önemli ölçüde etkiler ve bu rahatsızlık sakat doğumlarda faktördür" diye konuştu.

"Dengeli beslenme, anne ve bebek sağlığı için önemli"

Kansızlığı olan kadınların hamile kalmadan önce tedaviye başlaması gerektiğini anlatan Varol, şunları kaydetti:

"Hamilelikte ortaya çıkan kansızlık, dikkatle kontrol altında incelenmelidir. Hamilelikte demirin vücuda yeterince verilmesi gereklidir. Biz, gebelikte demiri destekliyoruz çünkü toplumumuzda demirin belli bir seviyenin altında olduğu biliniyor. Yani çok ciddi demir eksikliğinde hematolog konsültasyonu istiyoruz."

Muhabir: Cihan Demirci

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.