Dolar
33.99
Euro
37.71
Altın
2,497.31
ETH/USDT
2,214.60
BTC/USDT
53,718.00
BIST 100
9,771.16
Spor, Futbol, Dünyadan Spor

20 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, Elit Lig'de İngiltere ile 1-1 berabere kaldı

20 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, Elit Lig'deki ilk maçında konuk ettiği İngiltere ile 1-1 berabere kaldı.

Can Öcal  | 06.09.2024 - Güncelleme : 06.09.2024
20 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, Elit Lig'de İngiltere ile 1-1 berabere kaldı Fotoğraf: Adem Kutucu/AA

İstanbul

Pendik Stadı'ndaki karşılaşmada Türkiye'nin golünü 20. dakikada penaltıdan Engin Poyraz Efe Yıldırım kaydetti. İngiltere ise 89. dakikada Dom Ballard ile durumu 1-1'e getirdi.

20 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, Elit Lig'deki ikinci mücadelesinde 10 Eylül Salı günü deplasmanda Çekya ile karşılaşacak.

Milli oyuncu Bülbül: "Elit Lig'de temposu yüksek maçlar oluyor"

20 Yaş Altı Milli Futbol Takımı oyuncularından Ali Turap Bülbül, Elit Lig'de İngiltere ile 1-1 berabere kaldıkları maçta baştan sona üstün taraf olduklarını söyledi.

Ali Turap Bülbül, müsabakanın ardından Pendik Stadı'nda AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

İngiltere karşılaşmasını değerlendiren Ali Turap Bülbül, "Üstün olduğumuz bir maçtı. Takım arkadaşlarımın emeğine sağlık. Çoğunlukla 1-0 öndeydik. Son dakikada yediğimiz golle 1 puanla buradan ayrıldık. Şimdi de önümüzde Çekya maçı var." değerlendirmesinde bulundu.

"Çekya maçını kazanmayı hedefliyoruz"

Çekya maçıyla ilgili görüşlerini dile getiren Ali Turap, "Çekya maçını kazanmayı hedefliyoruz. Biz zaten her maçı kazanmayı hedefliyoruz. Daha önce de 2 Avrupa Şampiyonası'na gittik. Bu bizim için başarı." ifadelerini kullandı.

Elit Lig'deki rakiplerini değerlendiren Ali Turap, "Elit Lig'de temposu yüksek maçlar oluyor. Burada iyi oyuncular var ve onlarla mücadele ediyoruz. Bu organizasyonla kendimizi fiziksel ve psikolojik olarak geliştiriyoruz." şeklinde görüş belirtti.

Bu sezon Galatasaray'la hedeflerine değinen Ali Turap, "Ben her şekilde kendimi geliştirmeyi hedefliyorum. 2 senedir şampiyon oluyoruz. Bu sene de şampiyon olmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Soykan Başar: "Bu gençlerle kulüplerin yarınları kurtulacak"

20 Yaş Altı Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Soykan Başar, Elit Lig'de 1-1 berabere biten İngiltere karşılaşmasında galibiyeti hak ettiklerini söyledi.

Soykan Başar, müsabakanın ardından Pendik Stadı'nda AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

İngiltere maçının keyifli ve tempolu geçtiğini belirten Soykan Başar, "Agresif oynayan, hücum anlamında ne yapmasını bilen ve savunma reaksiyonunu çok hızlı veren bir takımız. Bunların üzerine de çalışmaya devam ediyoruz. Bu sene Elit Lig'e ilk kez katılıyoruz. Önemli takımlar var. Bu takımlar arsında en iyisini yapmaya çalışacağız. Ben 2005 grubuyla daha önce çalıştım. En iyi takımlara karşı nasıl oynanır biliyorlar. Bu kadroyu en üst seviyeye çıkaracağız. İlk yarı İngiltere'ye karşı üstündük. Çok pozisyona girdik. Beraberliğe çok üzüldük. Galibiyeti hak ettik. İkinci yarı kırılmalar oldu ama bu da çok normal. Sonuçta İngiltere de beraberliği yakalamak istiyorduk." değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Çekya karşılaşması hakkında görüşlerini dile getiren Başar, "Biz kendi oyunumuzu ortaya koyacağız. Baskılı bir oyun anlayışımız olacak. Top bizdeyken ne yapmasını bilen, toplu hücum eden ama savunmaya da hızlı dönen bir takım olacağız. Bu gençlerin kulüplerde şans bulması lazım. Üst seviyedeki oyunculara karşı biz, oyuncularımıza süre veriyoruz. Bu çok önemli bir detay. Bu gençlerle kulüplerin yarınları kurtulacak. Oyuncuların kulüplerinde şans bulup buraya daha hazır gelmesi de bizim için çok değerli olacak." şeklinde konuştu.

Elit Lig'in 20 Yaş Altı Milli Futbol Takımı oyuncularına tecrübe katacağını aktaran Başar, "Avrupa Şampiyonası'nda bu tarz maçları tecrübe ettik. Bu takımın yarısı daha 1 ay önce Kuzey İrlanda'da Avrupa Şampiyonası'nda mücadele etti. Grubumuzda İspanya, Fransa ve Danimarka vardı. Bu takım İspanya'ya karşı %70 topa sahip oldu. Bu çok önemli detay. Üst seviye maç oynamak, bir oyuncuyu geliştiriyor. Bizim için rakip önemli değil. Bizim için önemli olan oyuncularımızın sahada mücadele etmesidir." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın