23 Ekim 2015•Güncelleme: 23 Ekim 2015
İSTANBUL
Eski FIFA Genel Sekreter Yardımcısı Jerome Champagne, FIFA başkanlığına adaylığını açıkladı.
Fransız diplomat ve futbol adamı Champagne yaptığı yazılı açıklamada, 26 Şubat 2016'da yapılacak FIFA başkanlığı seçimlerinde aday olacağını duyurdu.
FIFA'ya ve futbol dünyasına yeniden istikrar ve şeffaflık getirmek istediğini belirten Champagne, başkan adaylığı için gereken FIFA üyesi 5 ülkenin futbol federasyonlarının destek yazısına sahip olduğunu da ifade etti.
Champagne, 29 Mayıs'ta gerçekleştirilen bir önceki seçimde de adaylığını duyurmuş ancak 5 üyenin desteğini alamadığı için çekilmek zorunda kalmıştı.
Champagne'ın kariyeri
Fransa Dışişleri Bakanlığı'nda 1983-1998 yıllarında çeşitli görevlerde bulunan Champagne'ın FIFA serüveni, Fransa'da düzenlenen 1998 Dünya Kupası'nın ardından başladı.
Dünya Kupası'nda Diplomatik Danışman ve Organizasyon Komitesi Protokol Başkanlığı görevini üstlenen Champagne, 1999'da 11 yıllık FIFA kariyerine adım attı.
Champagne, 1999-2002 yıllarında FIFA Başkanı Uluslararası Danışmanı, 2002-2005 yıllarında FIFA Genel Sekreter Yardımcısı, 2005-2007 yıllarında FIFA Başkan Temsilcisi ve 2007-2010'da ise FIFA Uluslararası İlişkiler Direktörü olarak çalıştı.
Fransız futbol adamı, 2010'dan bu yana Kosova, Filistin, Kongo ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gibi ülkelerin futbol federasyonlarında bağımsız danışman olarak çalışmalarını sürdürüyordu.
Adaylığını duyuran 4. isim
Başvuru süresinin 26 Ekim Pazartesi günü sona ereceği seçim öncesi Champagne, UEFA Başkanı Michel Platini, Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin, Trinidad ve Tobago Milli Futbol Takımı'nın eski kaptanlarından David Nakhid'in ardından adaylığını duyuran 4. isim oldu.
Muhabir: Mutlu Demirtaştan