Dolar
32.33
Euro
35.07
Altın
2,220.73
ETH/USDT
3,563.10
BTC/USDT
70,829.00
BIST 100
9,079.97
Spor, Futbol, Dünyadan Spor

Leicester City'nin rüyası Vardy ile sürüyor

Sheffield Wednesday tarafından 12 yaşında beğenilmeyince futbola ara veren Vardy, tıbbi malzemeler üreten bir ofiste günde 12 saat çalışarak geçimini sürdürdü.

Doga Kirmizioglu  | 05.02.2016 - Güncelleme : 05.02.2016
Leicester City'nin rüyası Vardy ile sürüyor

Ankara

ANKARA - DOĞA KIRMIZIOĞLU

İngiltere Premier Lig'de Leicester City, hayat öyküsü beyaz perdeye uyarlanması planlanan Jamie Vardy ve Cezayirli Mahrez'in üstün performansının yardımıyla şampiyonluk yarışında avantajını devam ettiriyor.

Sezon başında kümede kalma mücadelesi vermesi beklenen Leicester City'nin İngiliz basınınca "Peri Masalı" olarak nitelenen bu önemli başarısında özellikle iki oyuncunun büyük katkısı bulunuyor.

Vardy ve Mahrez sırtlıyor

Premier Lig'de bu sezon çıktığı 24 karşılaşmada 18 kez fileleri havalandırarak takımını sırtlayan İngiliz golcü Jamie Vardy ile 13 gol ve 8 asistle takımına katkı sağlayan Cezayirli Riyad Mahrez, Leicester City'nin başarısında adından sıkça söz ettiriyor.

Bu sezon Premier Lig'deki ikinci yılını yaşayan ve filmleri aratmayan bir hayat öyküsüne sahip 29 yaşındaki Vardy, attığı şık gollerle de dikkati çekiyor. Son olarak Leicester City'nin konuk ettiği Liverpool'u 2-0 mağlup ettiği hafta içi oynanan karşılaşmada takımının gollerini atan Vardy, zirve yolunda performansıyla yaptığı önemli katkılarla beğeni topladı.

Haftalığı 30 sterline oynuyordu

İngiltere'nin Sheffield kentinde doğan Vardy, Sheffield Wednesday takımında denenmesine rağmen beğenilmeyerek serbest bırakıldı. Bu dönemde futbola ara vermesinin ardından tıbbi malzemeler üreten bir ofiste günde 12 saat çalışarak yaşamını sürdüren Vardy, geçimini bu şekilde sürdürdü. Amatör kulüplerden Stocksbridge'de 16 yaşında yeniden yeşil sahalara dönen Vardy'nin 2007'deki haftalık geliri 30 sterlindi. 

Rekorların adamı Vardy

Bu sezon Leicester City adına üst üste 11 maçta gol atan Vardy, ligde Hollandalı eski yıldız futbolcu Ruud Van Nistelrooy'a ait 10 maç peş peşe gol atma rekorunu kırdı. Gol atma serisine 29 Ağustos'ta Bournemouth maçıyla başlayan İngiliz futbolcu, Manchester United mücadelesiyle üst üste 11. maçında da gol sevinci yaşayarak önemli bir başarıya imza attı.

Hollywood'un ilgisini çekti

İngiliz basında yer alan haberlere göre, "Goal!" filmi ile tanınan İngiliz senarist ve film yapımcısı Adrian Butchart'ın Vardy'nin yaşam öyküsünü filme çekmek için İngiltere'ye geldiği ve ikili arasındaki görüşmelerin devam ettiği belirtildi.

Mahrez babasını 15 yaşında kaybetti

Takımın diğer yıldız oyuncusu Riyad Mahrez de Vardy gibi amatör takımlardan başlayarak kendini zamanla kanıtlamasının ardından şöhreti yakaladı.

Babası Cezayirli, annesi ise Fas doğumlu olan Mahrez'in profesyonel futbolla ilgisi 18 yaşında başladı.15 yaşındayken babası ve antrenörü Ahmed'i kalp krizinden kaybetmesinin ardından geçimini sağlamak için hayatını futbol oynayarak kazanması gerektiğine karar veren Mahrez, Fransa'nın amatör lig takımlarından Quimper'da 2009 yılında futbol hayatına başladı ve ilk sezonunda 22 maçta 2 gole imza attı. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.