Dolar
32.95
Euro
35.80
Altın
2,387.18
ETH/USDT
3,289.90
BTC/USDT
68,871.00
BIST 100
10,891.42
Spor, spor gündemi, arşiv

Profesyonel spor özveri ister

Çeşitli branşlardan milli sporcular, kendileri için bir yaşam biçimi olan sporun, bir çok zorluğu da barındırdığını söyledi.

23.10.2012 - Güncelleme : 23.10.2012
Profesyonel spor özveri ister

ANKARA - Hüseyin Burak Demirer - Halil İbrahim Avşar 

Çoğu insan için ''spor'', ''sağlık'' ile özdeş bir kelimedir. AA muhabirleri, sporun, sağlıklı yaşamak ve formda kalmak için mi, yoksa insanın zihinsel ve bedensel sınırını ölçmek için mi yapılan bir aktivite olduğunu, profesyonel sporculara sordu. Farklı branştan sporcular ise bu iş pek de bilindiği gibi olmadığını anlattı.

Güreşçi Rıza Kayaalp, ''Sosyal hayatım sıfır denilecek kadar az'' dedi.

Halterci Nurcan Taylan, ''Günde 3 tondan fazla ağırlık kaldırıyorum. Antrenmanın ertesi günü uyandığımda kendimi çok kötü hissediyorum'' diye konuştu.

Artistik buz patenci Sıla Saygı, yaşadıklarını, ''İki yıl önce düşüp beyin sarsıntısı geçirdim. Yüzümün yarısı darmadağın oldu'' şeklinde anlattı.

Motosikletçi Şakir Şenkalaycı, ''Başka bir işle uğraşırsanız başarılı olmanız mümkün değil'' dedi.

Cimnastikçi Göksu Üçtaş, ''Spor yapmak hobidir, sağlık amaçlıdır, eğlencedir. Fakat profesyonellik, spora hayatını vermektir, yaşam biçimidir'' diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın