
Yeni sezonda Dünya Supersport Şampiyonası'nda yarışacak olan Sofuoğlu, Lorenzini Kawasaki takımıyla anlaştı.***
İSTANBUL
Türkiye Spor Yazarları Derneği'nde (TSYD) gerçekleştirilen törende, Kenan Sofuoğlu ile birlikte Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar, Lorenzini Kawasaki takımının sahibi Vanni Lorenzini, Kawasaki Avrupa Sorumlusu Fabien Raolo ve takım proje lideri Jean Marc Dossios da hazır bulundu.
Bu sezon yer aldığı Moto2'de beklenen performansı ortaya koyamayan ve yeniden daha önce 2 kez şampiyonluk yaşadığı Dünya Supersport Şampiyonası'nda yarışma kararı alan Kenan Sofuoğlu, yaptığı açıklamada, ''2011'de kötü bir sezon geçirdim ve Moto2 istediğim gibi gitmedi. Şimdi sapasağlam ayaktayız ve yeni sözleşme imzaladık'' derken, ''Bu, motor sporlarının Türkiye'de gelişmesi için de önemli. Kawasaki ekibiyle sadece anlaşma imzalamadık, gelecek yılların projeleri ve altyapısı için de önemli olacak. Türkiye'de düzenleyeceğimiz özel bir kupa olacak. Benden sonra gelecek gençlerin yetişmesi için çaba sarf edeceğiz. Avrupa şampiyonalarına Türkiye'den sporcular göndermek için çalışacağız'' ifadelerini kullandı.
''2012'de Dünya şampiyonu olmalıyım''
Yeni takımımı seçerken, ekibin gücünden emin olması gerektiğini aktaran Kenan Sofuoğlu, Lorenzini Kawasaki takımını seçmesinde bunun etkili olduğunu vurgulayarak, ''Bana şampiyonluk getirebilecek bir takım olmalıydı. 2012 yılında Dünya şampiyonu olmam gerekiyor. 2011 iyi geçmedi. Yeni sezonda şampiyonluk için çalışacağım. Ama motor sporu sadece sizin elinizde olmaz. Mekanik sıkıntı olabilir, kaza olabilir ama ben elimden gelen mücadeleyi vereceğim'' diye konuştu.