Dolar
32.67
Euro
35.41
Altın
2,391.58
ETH/USDT
3,046.90
BTC/USDT
57,887.00
BIST 100
10,851.78
Spor

Ustalarıyla güreşecek genç başpehlivan altın kemeri istiyor

Başpehlivan Enes Doğan, "Yağlı güreşe ilk başladığım yıllardaki favori başpehlivanlarla şimdi rakip olacağım. Çok güzel bir duygu. Ustalarımla güreşmek beni ayrıca motive ediyor." dedi.

Cihan Demirci  | 04.07.2024 - Güncelleme : 05.07.2024
Ustalarıyla güreşecek genç başpehlivan altın kemeri istiyor Fotoğraf: Cihan Demirci/AA

Edirne

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde ustalarıyla güreşecek 24 yaşındaki genç başpehlivan Enes Doğan, altın kemeri kazanma hayali kuruyor.

Geçen yılki 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başaltı şampiyonu olarak başpehlivanlığa yükselen Enes Doğan, Kırkpınar'da başpehlivan olarak ilk sınavını ise bu yıl verecek.

Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, genç yaşta kendisine başpehlivanlığın nasip olduğunu söyledi.

Başpehlivan olarak Kırkpınar'da ilk kez güreşeceğini belirten Doğan, "Geçen yıl Kırkpınar'ı başaltında birinci kapattım. Bu yıl başpehlivanlıkta ilk güreşimi gerçekleştireceğim. Heyecanlıyım, biraz da stresliyim. Yeni bir sistem var ve o sisteme göre güreşeceğiz." dedi.

"Kırkpınar'da hedefim tabii ki altın kemer"

Doğan, Kırkpınar'ın favori başpehlivanlarıyla kol bağlayacak olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Yıl boyunca Kırkpınar'a iyi şekilde hazırlandığını anlatan Doğan, "Yağlı güreşe ilk başladığım yıllardaki favori başpehlivanlarla şimdi rakip olacağım. Çok güzel bir duygu. Ustalarımla güreşmek beni ayrıca motive ediyor. Çünkü bir şeyleri ben de başarmışım ki onlarla güreşiyorum. Güzel bir duygu benim için. Genç bir başpehlivan olarak Kırkpınar'da hedefim tabii ki altın kemer. Nasip tabii bu işler. Kürsüye de çıkarsak çok güzel olur." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, yağlı güreş antrenörü Kemal Yılmaz, Enes Doğan'ın 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başaltı şampiyonu olarak gücünü ortaya koyduğunu dile getirdi.

Doğan'ın bu sene ilk kez başpehlivanlık mücadelesi vereceğini ve gelecek yıllarda daha çok tecrübe kazanacağını ifade eden Doğan, "Kırkpınar'dan sonraki güreşlerde iyi bir performans yakaladı. Yeni çıkmasına rağmen Elmalı'da ve Kurtdere'de güzel müsabakalar yaptı. Sezona iyi başladı. CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi'nde üçüncü oldu. Enes'in hedefi Kırkpınar'da altın kemer alabilmek." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.