Gündem

İYİLİKDER'den Bab'a eğitim desteği

İYİLİKDER, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen Bab ve ilçeye bağlı köylerdeki 3 okulu yeniden eğitime kazandırdı.

23.10.2017 - Güncelleme : 23.10.2017
 İYİLİKDER'den Bab'a eğitim desteği Fotoğraf: AA/Abdullah Başyiğit

GAZİANTEP

Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İYİLİKDER), Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen Bab ve ilçeye bağlı köylerdeki 3 okulu yeniden eğitime kazandırdı.

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı yürütülen harekat kapsamında Özgür Suriye Ordusunca (ÖSO) terör örgütü DEAŞ'ten temizlenen güvenli bölgelerdeki yaşam Türkiye'nin ve yardım kuruluşlarının desteğiyle hızla normalleştiriliyor.

"Geleceğin teminatı olan çocuklar için eğitim vazgeçilmez"

İYİLİKDER de bu kapsamda Bab'daki 3 okulun onarımını tamamlayarak hizmete açılmasını sağladı. Anadolu Platformu Genel Başkanı Turgay Aldemir, İYİLİKDER Genel Başkanı İbrahim Bahar, Anadolu Kadın ve Aile Derneği (AKADDER) Başkanı Rabia Aldemir, okullardaki çalışmaları inceleyip, öğrencilerle buluştu. Heyet, ziyaret sırasında çocuklara kırtasiye yardımı yaptı.Bahar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geleceğin teminatı olan çocuklar için eğitimin vazgeçilmez unsurlardan olduğunu dile getirdi.

İYİLİKDER Genel Başkanı Bahar, bölgedeki çocukların özgürlüğün sembolü olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Gerçek özgürlük ilimle, irfanla ve geleceğe dair bilgiyle olur. Bu şuur ve gayretle öğretmenlerimizden ve idarecilerden çocuklarımızı vatanına, milletine hayırlı evlatlar olarak yetiştirmesini bekliyoruz. Biz Türkiyeli kardeşleriniz olarak bir kampanya başlattık ve bu okulu onararak hizmetinize sunduk. Rabb'im yolunuzu açık, geleceğinizi aydınlık, fikirlerinizi güzel, imanlı ve kardeşlik hukukuna dayanan bir toplum olmanızı nasip etsin."

Muhabir: Abdullah Başyiğit

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.