Gündem

300 yıllık Tıngırın Değirmeni restore edildi

Mesudiye ilçesine bağlı Armutkolu Yaylası'nda yıkılmak üzere olan 300 yıllık Tıngırın Değirmeni, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilendi.

19.04.2018 - Güncelleme : 19.04.2018
300 yıllık Tıngırın Değirmeni restore edildi

ORDU

Ordu'nun Mesudiye ilçesine bağlı Armutkolu Yaylası'nda yıkılmak üzere olan 300 yıllık Tıngırın Değirmeni, Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edildi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, restorasyon çalışması tamamlanan değirmende incelemelerde bulundu ve yetkililerden yapılan işlemlere ilişkin bilgi aldı.

Su değirmenlerinin sayısının günden güne azaldığına dikkati çeken Yılmaz, Armutkolu Yaylası'ndaki 300 yıllık Tıngırın Değirmeni'nin de yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını söyledi.

"Tarihi bir yapıyı yok olmaktan kurtardığımız için mutluyuz"

Enver Yılmaz, belediye olarak Ordu'da tarihi değeri bulunan birçok kültürel yapıyı restore ederek yok olmaktan kurtardıklarını vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:

"Tıngırın Değirmeni, çocukluk dönemimden bildiğim, tarihi ve bölge halkı için güzel anıları olan bir yer. Bu bölgedeki Ulubey Yaylası dahil bir çok yaylaya hizmet verdi. Yöre halkı tarafından 'tıngır Mehmet'in değirmeni' olarak bilinen bu tarihi değerimiz, zamanla bakımsızlıktan yok olmaya yüz tutmuş, atıl haldeydi. Yıkılmak üzere olan değirmeni aslına uygun şekilde restore ettik. Tarihi bir yapıyı yok olmaktan kurtardığımız için mutluyuz."

Armutkolu Mahallesi'nin muhtarı Nurettin Şener ise değirmeninin restore edilmesi dolayısıyla Başkan Yılmaz ve diğer yetkililere teşekkür etti.

Şener, yöre halkına uzun yıllar hizmet veren değirmenin yok olmaktan kurtarıldığı için mutlu olduklarını söyledi.

Muhabir: Hayati Akçay

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.