ANKARA
Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden açıklanan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarına göre, 55 general ve amiral kadrosuzluk, 1 amiral de yaş haddi nedeniyle emekliğe sevk edildi. 29 general ve amiral bir üst rütbeye, 47 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi. 33 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatıldı.
Yüksek Askeri Şura kararlarına ilişkin açıklama şöyle:
"Yüksek Askeri Şura; 03 Ağustos 2012 tarihinde tamamlanan Ağustos ayı olağan toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli general, amiral ve albaylardan bir üst rütbeye yükseltilecekler ile general ve amirallerden görev süresi bir yıl uzatılacakların durumlarını görüşerek karara bağlamıştır.
30 Ağustos 2012 tarihinden geçerli olmak üzere; (29) general ve amiral bir üst rütbeye, (47) albay ise general ve amiralliğe yükseltilmiş; (33) general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatılmıştır.
Ayrıca bu yıl rütbe bekleme süresini dolduran 55 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2012 tarihinden itibaren, 1 amiral ise yaş haddini doldurduğu için 01 Eylül 2012 tarihinden itibaren emekli olacaklardır.
Fekadar ve özverili hizmetlerinden dolayı teşekkür edildi
Bir üst rütbeye yükselen general ve amiraller ile görev süreleri bir yıl uzatılan general ve amirallerin yeni rütbe ve görevlerinin Milletimize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve ailelerine hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz.
Büyük bir özveri ve onurla görev sürelerini tamamlayarak 30 Ağustos 2012 tarihinden itibaren aramızdan ayrılacak olan değerli silah arkadaşlarımıza fedakar ve özverili hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, hayatlarının yeni dönemlerinde aileleri ile birlikte esenlikler dileriz."
Korgeneral Mendi orgeneralliğe terfi etti
Kararlarla, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığına, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Galip Mendi de 2. Ordu Komutanlığına atandı. Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler, Eğitim ve Doktrin Komutanlığından Yüksek Askeri Şura üyeliğine getirildi.
Orgeneral atamaları ve biyografileri>>>
Bir üst rütbeye yükselen general-amiral ve albaylar>>>
Görev süresi bir yıl uzatılan general ve amiraller>>>