30 Aralık 2015•Güncelleme: 31 Aralık 2015
ADANA
Adana merkezli 4 ilde yürütülen Paralel Devlet Yapılanması operasyonu kapsamında aralarında eski Adana Emniyet Müdürü Mehmet Avcı ile emniyet müdür yardımcıları ve bazı adliye çalışanlarının da bulunduğu şüpheliler gözaltına alındı.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Adana merkezli Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da operasyon düzenlendi.
Adana Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü operasyon kapsamında aralarında eski Adana Emniyet Müdürü Avcı ve emniyet müdür yardımcıları ile bazı adliye çalışanlarının da bulunduğu şüpheliler gözaltına alındı.
Soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
Adana Cumhuriyet Başsavcılığından açıklama
Adana Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısının talimatıyla Adana ve Bitlis'te düzenlenen operasyonda, daha önce açığa alınan Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 2. Sınıf Emniyet Müdürü E.Y, esnaf E.Y, Adana Adliyesi personeli Z.Y, emekli 1. Sınıf Emniyet Müdürü M.A, emekli 1. Sınıf Emniyet Müdürü A.M.D, emekli 2. Sınıf Emniyet Müdürü İ.B. ve Bitlis Personel Şube Müdürlüğü'nde görevli 3. Sınıf Emniyet Müdürü Y.Z.T'nin gözaltına alındığı bildirildi.
Adliye personeli, şüpheli polise bilgi sızdırmış
Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte "örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ve "suçluyu kayırma" ile suçlanan şüphelilerin sorgulanmak üzere Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldüğü belirtilen açıklamada, "Yapılan incelemede, 30 Mart 2015 tarihinde adliyede çalışan şüpheli personelin, örgüt faaliyetleri kapsamında UYAP ortamından, şüpheli emniyet mensuplarına bilgi sızdırdığı tespit edilmiştir. Söz konusu operasyona ilişkin Adana Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.
Muhabir: İsa Sansar