Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,570.00
BTC/USDT
70,339.00
BIST 100
9,135.58
Gündem

Albay ve yarbaylar FETÖ'den gözaltında

Malatya merkezli FETÖ'nün TSK'daki kripto yapılanmasına yönelik 10 il ve KKTC'de düzenlenen operasyonda gözaltına alınan muvazzaf subayların sayısı 18'e yükseldi.

Volkan Kaşik  | 13.04.2018 - Güncelleme : 13.04.2018
Albay ve yarbaylar FETÖ'den gözaltında

Malatya

MALATYA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) kripto yapılanmasına yönelik soruşturma çerçevesinde Malatya merkezli 10 il ve KKTC'de düzenlenen operasyonda gözaltına alınan muvazzaf subayların sayısı 18'e çıktı.

Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Malatya merkezli, Adana, Ankara, İstanbul, Bursa, İzmir, Diyarbakır, Kars, Hakkari, Erzurum ve KKTC'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda 9 kişi daha gözaltına alındı.

Zanlıların 1'inin albay, 2'sinin yarbay, 2'sinin binbaşı, 9'unun yüzbaşı ve 4'ünün üsteğmen olduğu öğrenildi.

Haklarında gözaltı kararı verilen ve adreslerinde bulunamayan 3 şüphelinin de yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

Soruşturma çerçevesinde 4'ü albay, 2'si yarbay, 2'si binbaşı, 9'u yüzbaşı ve 4'ü üsteğmen olmak üzere 21 muvazzaf subay hakkında yakalama kararı çıkartılmış, dün Malatya merkezli 10 il ve KKTC'de düzenlenen operasyonda bu kişilerden 9'u gözaltına alınmıştı.

Yaklaşık bir yıl süren teknik takip ve çalışmanın ardından haklarında yakalama kararı verilen subayların FETÖ/PDY'nin mahrem imamlarıyla irtibatlı oldukları, örgütün sivil imamlarından aldıkları talimatlar doğrultusunda faaliyet gösterdikleri, ankesörlü ve kontörlü telefonlarla irtibat kurdukları ve "operasyonel hat" tabir edilen birebir görüşme yaptıkları cep telefonları kullandıkları tespit edilmişti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın