BURSA
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, törende yaptığı konuşmada, ''Basının, özellikle yerel basının güçlenmesi, demokrasinin güçlenmesi demektir. Buna inanıyor ve bu amaçla gayret ediyoruz'' dedi.
Arınç, yerel basını güçlendirmek, kalitesini artırmak, daha verimli kılmanın görevleri olduğunu ifade etti.
Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, ''92 yıllık geçmişe sahip olan Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, dünyada ve medyada yaşanan gelişmelere bağlı olarak kendini yenilemekte ve bu çerçevede organizasyon yapısını, personel profilini ve teknolojik altyapısını yeniden şekillendirmektedir'' dedi.
Dereceye girenler ödüllerini aldı
Konuşmanın ardından TSE Başdanışmanı Osman Katipoğlu tarafından, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün aldığı TSE ISO-EN 9000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ve TSE ISO-EN 9001 2008 sertifikası, Karakaya'ya verildi.
Daha sonra, Anadolu Basını Özendirme Yarışması'nda dereceye girenlere, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Valisi Şahabettin Harput ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından ödülleri verildi.
Törene, Merkez Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Yardımcısı ve AA Denetim Kurulu Üyesi Erkan Durdu da katıldı.