Dolar
35.23
Euro
36.70
Altın
2,626.62
ETH/USDT
3,400.00
BTC/USDT
96,546.00
BIST 100
10,015.17
Gündem

Ankara'daki patlamaya ilişkin yayın yasağı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, Ankara'daki askeri servis konvoyuna yönelik saldırıya ilişkin geçici yayın yasağı getirildi.

17.02.2016 - Güncelleme : 18.02.2016
Ankara'daki patlamaya ilişkin yayın yasağı

ANKARA

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca (RTÜK), Ankara'da askeri servis konvoyunun geçişi sırasında meydana gelen patlamayla ilgili geçici yayın yasağı getirilmesi kararlaştırıldı.

RTÜK'ten yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"15 Şubat 2011 tarihli ve 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 7'nci maddesinde 'milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde veya kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasının muhtemel olduğu durumlarda' geçici yayın yasağı getirilebileceği öngörülmektedir.

17 Şubat 2016 tarihinde Ankara'da gerçekleşen patlama da anılan hüküm çerçevesinde olduğu değerlendirildiğinden, söz konusu olayla ilgili geçici yayın yasağı getirilmesi uygun görülmüştür."

Geçici yayın yasağının, olay yerini görecek şekilde canlı yayın yapılmasını, olayın oluş anı ve hemen sonrasına ilişkin görüntüler ve cenaze görüntülerinin verilmesini kapsadığı öğrenildi.

Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği, terör saldırısıyla ilgili yayın yasağı getirilmesine karar verdi

Karara göre, yayın yasağı talebi, terör saldırısının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Müracaat ve Suçüstü Savcılığınca bulunuldu.

Başvuru, Ankara 5. Sulh Ceza Hakimi Ali Ramazan Bilgisiçok tarafından değerlendirildi. Bilgisiçok, değerlendirme sonucunda yayın yasağı talebini kabul etti.

Kararda, şöyle denildi:

"17 Şubat 2016 günü Ankara ili Bakanlıklar mevkisinde meydana gelen patlama nedeniyle yürütülmekte olan soruşturmaya esas olmak üzere, olaya ilişkin yazılı ve görsel medyada yapılan yayınlarda, olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilerin bulundukları şehirlerin ve kullandıkları araçların bilgilerinin yayınlanarak olayın aydınlanmasının, şüphelilerin yakalanmasının ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmesi için ve kamu düzeninin bozulması riski meydana geldiğinin müşahade edildiği, bu durumun soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürütülmesine engel olduğu, talebin milli güvenlik, kamu düzeni ve güvenliği ile toprak bütünlüğümüzün korunmasıyla alakalı olduğu göz önüne alındığında 5187 sayılı yasanın 3/2 maddesi hükmündeki koşulların oluştuğu anlaşıldığından, soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamında yazılı, görsel ve sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyada her türlü haber röportaj, eleştiri ve benzeri yayınların yapılmasının yasaklanmasına karar verildi."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın