Gündem

Başbakan Davutoğlu Ürdün ziyaretinde 10 anlaşma imzalayacak

Başbakan Davutoğlu'nun Ürdün'e yapacağı ziyaret kapsamında iki ülke arasında başta ekonomik ve ticari alanlarda olmak üzere 10 anlaşma imzalanması öngörülüyor.

26.03.2016 - Güncelleme : 27.03.2016
Başbakan Davutoğlu Ürdün ziyaretinde 10 anlaşma imzalayacak

AMMAN

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Ürdün ziyareti kapsamında iki ülke arasında başta ekonomik ve ticari alanlarda olmak üzere, 10 anlaşmanın imzalanması öngörülüyor.

Öğrenci ve Dışişleri Bakanı olduğu dönemlerde Ürdün'de bulunan Davutoğlu, Başbakan olarak ilk defa bugün Ürdün'ün başkenti Amman'a gelecek.

Davutoğlu, Ürdün Kralı 2. Abdullah ve Başbakan Abdullah en-Musur ile ayrı ayrı görüşme yapacak.

İkili görüşmelerde, bölgede yaşanan istikrarsızlık, insani krizler, bölgesel ve uluslararası meseleler, terörizm, göç sorunlarına ilişkin iş birliği ve koordinasyonun artırılması gibi konuların değerlendirilmesi bekleniyor.

İş Forumu çerçevesinde yatırımcılarla bir araya gelecek olan Başbakan Davutoğlu'nun ziyareti kapsamında, iki ülke arasında başta ekonomik ve ticari alanlarda olmak üzere toplam 10 anlaşma imzalanması planlanıyor.

AA ile Petra Haber Ajansı arasında iş birliği

İmzalanması öngörülen anlaşmalar arasında Anadolu Ajansı (AA) ile Petra Haber Ajansı arasında iş birliği anlaşması da yer alıyor.

Bunun dışında Yarmouk Üniversitesi ile Yunus Emre Enstitüsü arasında Türkoloji iş birliği protokolü, Türk İş birliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ile Ürdün Hicaz Demiryolları Kurumu arasında Hicaz Demiryolu İstasyon Restorasyon ve Müze yapımına ilişkin proje, Türkiye ile Ürdün hükümetleri arasında havayolu ulaştırma anlaşmaları, meteoroloji, ormancılık, sanayi alanında iş birliği mutabakat zaptı imzalanacak.

Ayrıca Türkiye ile Ürdün arasında ticaret politikaları önlemleri, yatırımların karşılıklı teşviki ve korunması, çalışma, sosyal güvenlik ve istihdam alanlarında iş birliği anlaşmalarına da imza atılacak.

Ürdün hükümeti Davutoğlu'nun ziyaretini memnuniyetle karşıladı

Ürdün'de Hükümet sözcüsü ve Enformasyon Bakanı Muhammed el-Mumuni yaptığı yazılı açıklamada, iki ülke liderleri ve halkları arasındaki ortak tarihi değerleri anımsatarak, Başbakan Davutoğlu'nun yapacağı ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade etti.

Muhammed el- Mumuni açıklamasında, ziyaret sürecinde yapılacak görüşmelerde bölgede yaşanan gelişmeler, ikili ilişkiler ve terörle mücadele konularının ana gündemi oluşturacağını belirtti.

Muhabir: Hatice Özdemir 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.