'Bizim derdimiz gerçekten yaralara merhem olmak'
KADEM Karabük İl Temsilciliği, Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz ve Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan'ın katıldığı törenle açıldı. Erdoğan yaptığı konuşmada, "Bizim derdimiz yaralara merhem olmak" dedi.
Karabük
KARABÜK
KADEM Karabük İl Temsilciliği, Yönetim Kurulu Başkanı Sare Aydın Yılmaz ve Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan'ın katıldığı törenle açıldı.
Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Yönetim Kurulu Başkanı Sare Aydın Yılmaz, insan haklarının ayrılmaz bir parçası gördükleri kadın haklarını savunduklarını, toplumda, siyasette ve iş hayatında kadınları güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti.
Yılmaz, Safranbolu Musalla Mahallesi'ndeki temsilciliğin açılışında yaptığı konuşmada, her bölgenin, her yörenin kendine has kültürü, değerleri, köklü bir geçmişi ve toplumsal bir yapısı olduğunu söyledi.
"Kadınları güçlendirmeyi hedefliyoruz"
KADEM'in yaklaşık 3 yıllık bir geçmişi olmasına rağmen ses getiren, dikkat çeken, farkındalık yaratan çok sayıda faaliyete başarıyla imza attığını aktaran Yılmaz, şöyle devam etti:
"Ulusal ve uluslararası alanda yürüttüğü bu faaliyetlerle KADEM, Türkiye'nin önde gelen kadın derneklerinden biri olmuştur. KADEM olarak insan haklarının ayrılmaz bir parçası olarak gördüğümüz kadın haklarını savunuyor, toplumda, siyasette ve iş hayatında kadınları güçlendirmeyi hedefliyoruz. Bu amaçla söylem ve politika üretiyor, projeler yürütüyor, kampanyalar düzenliyor, kadınları geliştirici eğitimler ve çalıştaylar gerçekleştiriyoruz. Kadın yasal hakları eğitimi bugün yaklaşık 11 bin kişiye verilmiş durumda. Bu eğitimin burada da verileceğinden hiç şüpheniz olmasın."
"Mücadele ediyoruz"
KADEM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan da insan haklarının, özgürlüklerin, demokrasinin bu kadar revaçta olduğu, bu kadar sıkça ifade edildiği bir çağda bile kadın haklarının gasba uğramasından, kadınların toplumda hak ettikleri saygıyı, değeri görmemesinden, daha da kötüsü kadın cinayetlerinden, kadına şiddetten bahsettiklerini ve bunlarla mücadele ettiklerini vurguladı.
Bunlarla mücadele etmek için devlet kademesinde, hukuki zeminlerde birçok düzenleme yapıldığını, ciddi mücadeleler verildiğini anımsatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Fakat tek başına yeterli olamıyor ve burada da sivil toplum kuruluşlarının önemini görüyoruz. Onların devreye girmesinin ne kadar mühim olduğunu görüyoruz. Biz de Kadın ve Demokrasi Derneği olarak böyle bir bilinçle böyle bir motivasyonla bu işe başladık, çok ciddi çalışmalar yaptık. Bizler kadın haklarını ilk başta insan hakları olarak görüyoruz. Kadın ve erkek meselelerinin birbirleriyle eş değer olmalarından hareketle bunun da ötesinde adalet bakış açısıyla adalet zeminin de tartışılması gerektiğini düşünüyoruz. Sorunların ancak bu şekilde yaklaşıldığı zaman daha kalıcı ve kapsamlı şekilde çözülebileceğine inanıyoruz."
"Bizim derdimiz gerçekten yaralara merhem olmak"
Erdoğan, büyük bir yara olarak gördükleri "kadın hakları" ile ilgili sorunların bütün dünyada popülizme kurban verildiğini, özellikle hakim batılı söylem ve kavramlarla konuşulduğunda mevzunun kolaylıkla popüler olabildiğini ve uluslararası platformlarda kabul görebildiğini ifade ederek, şunları dile getirdi:
"Fakat bizim derdimiz bu değil. Bizim derdimiz gerçekten yaralara merhem olmak. Dolayısıyla biz bize dayatılan hakim söylemlerin ve kavramların etkisi altında kalmadan, sığ tartışmalarda bu soruları kurban vermeden kendi medeniyetimizden aldığımız güçle kendi kavramlarımızla bu konuları tartışmak ve farkımızı ortaya koymak, gerçekten bu toplumun kadınlarına hitap eden çözümler bulmak derdindeyiz. Bu yılda da çok çeşitli sektörlerle KADEM'iyle sivil toplum kuruluşlarıyla devlet kurumlarıyla gerektiği şekillerde iş birliklerinde bulunuyoruz, istişarelerde bulunuyoruz."
Muhabir: Ahmet Özler,Ersin Turan
Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.