MUĞLA
Bodrum'da kaçakları taşıyan teknenin batması sonucu 5 kişi öldü, 8 kişi kurtarıldı.
Yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Kos Adası'na geçmek için Bodrum'dan yola çıkan Suriye ve Irak uyruklu 15 kaçağın bulunduğu tekne, Bodrum'a yaklaşık 2 mil uzaklıktaki Kara Ada açıklarında henüz belirlenemeyen bir nedenle battı.
Bölgeden geçen balıkçıların haber vermesi üzerine bölgeye çok sayıda Sahil Güvenlik ekibi sevk edildi. Çalışmalara Sahil Güvenlik Komutanlığına ait bir helikopter de havadan destek verdi.
Ekipler, aralarında bir kadının da bulunduğu 8 kaçağı denizde boğulmak üzereyken kurtarmayı başardı. Bodrum Milta Marina'ya getirilen kaçakların bazıları burada bekletilen ambulanslarla ilçedeki hastanelere kaldırıldı, durumu iyi olanlarsa Sahil Güvenlik Komutanlığına götürüldü.
Arama kurtarma çalışmalarını sürdüren ekipler, 5 kaçağın cesedine ulaştı. Sahil Güvenlik botlarıyla karaya getirilen kaçakların cesetleri, Bodrum Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Muğla Valiliği: 55 kaçak kurtarıldı
Muğla Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, ekiplerin Muğla açıklarında 17 Mart sabah saatlerinde gerçekleştirdiği kurtarma operasyonlarında yasa dışı yollardan yurtdışına çıkmaya çalışan 40 erkek, 3 kadın ve 4 çocuk kaçak kurtarıldı.
Devriye görevi yapan Sahil Güvenlik bot ekibi tarafından Bodrum açıklarındaki Karaada civarında denizde canlı tespit edilen kişinin de kurtarıldığı, kazazede ile yapılan ilk görüşmede göçmen olduğu, birkaç dakika önce küçük bir fiber tekne ile seyir halindeyken su alıp battıkları, yaklaşık 14-15 kişi olduklarının öğrenilmesi üzerine arama kurtarma faaliyetine başlanıldığı ifade edildi.
Gece boyunca bölgede Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait 5 Sahil Güvenlik botu, Arama Kurtarma Gemisi TCSG Umut ve 1 helikopter ile arama faaliyeti yapıldığı vurgulanan açıklamada, sabah saatlerinde 8 kaçağın sağ olarak kurtarıldığı, 5 kaçağın ise cansız bedenine ulaşıldığı kaydedildi.
Sağ kurtarılan kaçakların ilk ifadelerinde Suriye ve Irak uyruklu 16 kişi olduklarını belirtmeleri üzerine kayıp 3 kişinin aranması için çalışmalar yoğunlaştırıldı.
Açıklamada, 2015 yılında Ege Denizi'nde yürütülen faaliyetlerde 60 olayda bin 497 kaçağın kurtarıldığı, 6 insan kaçakçısının da yakalandığı bildirildi.
Muhabir: Ali Ballı-Durmuş Genç