Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,565.70
BTC/USDT
70,348.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan cami açılışı yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını kıldığı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tacettin Aslan Camisi'ni ibadete açtı.

18.03.2016 - Güncelleme : 18.03.2016
Cumhurbaşkanı Erdoğan cami açılışı yaptı Fotoğraf: AA/Kayhan Özer

ÇANAKKALE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tacettin Aslan Camisi'ni ibadete açtı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yılı dolayısıyla 18 Mart Stadı'nda düzenlenen törene katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, törenin ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tacettin Aslan Camisi'ne geldi.

Cuma namazını burada kılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, namazın ardından TBMM Başkanı İsmail Kahraman, bakanlar, milletvekilleri ve diğer ilgililerle caminin açılışını gerçekleştirdi.

Erdoğan, “Bu açılış sebebiyle müminlere hakikaten yaraşır böyle bir tatbikat camisinin olması, öğrencilerimiz için böyle bir fırsatın hazırlanmış olması çok çok anlamlı, çok çok hayırlı. Burada artık ilahiyat öğrencileri herhalde bundan sonra vaazları da hutbeleri de onlar irat edecekler, değil mi?" dedi.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hidayet Işık’a dönerek "Öyle yapmamız lazım" diyen Erdoğan, o yönde bir program hazırlandığının belirtilmesi üzerine, "Ben imam hatip dörtteydim, İstanbul’da Yeni Cami’de vaaza çıktım, Kadir Gecesi'nde." diye konuştu.

18 Mart Şehitler Haftası'nın içinde taçlandırılmış bir günde bir arada olduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimize Rabbimden şifalar diliyorum. İnşallah şu terör belasından Rabbim bir an önce kurtulma fırsatını bizlere lütfetsin.” ifadesini kullandı.

Çanakkale Müftüsü İbrahim Öcüt’ün yaptığı duanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ya Allah, bismillah" diyerek kurdelayı kesti ve camiyi ibadete açtı.

Muhabir: Enes Kaplan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın