Gündem

Digiturk bazı TV kanallarını yayından kaldırdı

Digiturk, yasal zorunluluktan dolayı Kanaltürk, Samanyolu TV, Mehtap TV, S Haber, Bugün TV, Yumurcak TV ve Irmak TV'nin platformdan çıkarıldığını açıkladı.

08.10.2015 - Güncelleme : 15.10.2015
Digiturk bazı TV kanallarını yayından kaldırdı

İSTANBUL

Digiturk, yasal zorunluluktan dolayı Kanaltürk, Samanyolu TV, Mehtap TV, S Haber, Bugün TV, Yumurcak TV ve  Irmak TV'nin platformdan çıkarıldığını açıkladı.

Digiturk'ün İnternet sayfasında yer alan açıklamada, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, "Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu" tarafından yapılan bir soruşturma ile ilgili olarak şirkete resmi bir yazı tebliğ edildiği bildirildi.

Açıklamada, "Söz konusu yazının içeriği gereği yasal zorunluluktan dolayı Kanaltürk, Samanyolu TV, Mehtap TV, S Haber (Samanyolu Haber), Bugün TV, Yumurcak TV ve Irmak TV kanalları platformumuzdan çıkarılmıştır" denildi.

"Örgüt yöneticileri talimatları bu yayınlar aracılığıyla veriyor"

Öte yandan Digiturk'ün avukatları, platformdan çıkarma kararı almadan önce, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına, bazı kanallar hakkında soruşturma olup olmadığını sordu. 

Soruyu yanıtlayan başsavcılık, "Fetullahçı Terör Örgütü"nün eylemlerine ilişkin bilgi verdi.

"Örgütlenmenin elinde' olan yayın kuruluşları ile bunlara yer ve imkan sağlayanlar hakkında bazı vatandaşların şikayetleri üzerine soruşturma yürütüldüğü" ifade edilen yanıtta, "örgüt yöneticilerinin emirlerinin, bu yayınlar aracılığıyla verildiği" belirtildi.

Yanıtta, "Kanaltürk, Samanyolu TV, Mehtap TV, S Haber, Bugün TV, Yumurcak TV ve Irmak TV isimli televizyon kanalları ve bu yapının elindeki Burç FM ve diğer radyo kanallarının suç işlemekte vasıta olarak kullanılması nedeniyle yer ve imkan sağlanmaması, fiillerine iştirak edilmemesi durumlarının değerlendirilerek karar verilmesi bilgilerinize rica olunur" ifadesi kullanıldı.

Muhabir: Hüseyin Demir, Barış Kılıç, Durmuş Koçak



Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın