ANKARA
CHP MYK Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, genel merkezde düzenlediği basın toplantısında gazetecilere MYK toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.
Bir gazetecinin Hüseyin Aygün'ün serbest bırakılacağına yönelik bazı iddiaların olduğunu hatırlatarak değerlendirmesini sorması üzerine Koç, kendilerinin de söz konusu duyumlar üzerine araştırma yaptıklarını belirtti.
''Sayın Vali ile bölgedeki arkadaşlarımız görüştüler henüz bu konuda doğrulanmış bir haber söz konusu değil'' diyen Koç, sadece Aygün'ün değil terör örgütünün elindeki diğer sivil vatandaşların ve kamu görevlilerinin de rehinelikten kurtulması gerektiğini söyledi.
Asıl hedef Selvi Kılıçdaroğlu iddiaları
''Asıl hedefin Selvi Kılıçdaroğlu olduğuna'' yönelik iddiaların hatırlatılması üzerine Koç, ''Sayın bayan Kılıçdaroğlu, babasının ölüm yıl dönümünde mezarının başında onu anmak için memleketindeydi. Daha sonra salimen Ankara'ya döndü. Böyle bir süreç bize intikal etmedi. Bazı gazetelerde, köşe yazılarında konu edilmiş vaziyette ama bizim böyle bir olayla doğrudan bilgilendirmemiz yok'' diye konuştu.
Olay tüm boyutlarıyla vahimdir
Türkiye'de ilk kez seçilmiş bir milletvekilinin kendi seçim bölgesinde yolu kesilerek, silahlı teröristler tarafından alıkonulduğunu ve kaçırıldığını belirten Koç, ''Olay tüm boyutlarıyla vahimdir. Başbakan ve iktidar, konunun vahametinin üzerini örtmeye çalışıyor. 'Her şey kontrolümüzde' açıklaması Sayın Başbakana ait. Bu sözleri kendisini dinleyen ve alkışlamak zorunda olanlara dahi inandırıcı gelmiyor artık. AKP sözcüsü Hüseyin Çelik, 'Bir milletvekili kaçırıldı, bir kaç Mehmet şehit oldu diye Meclis olağanüstü toplantıya çağrılamaz' gibi sıkıntılı bazı ifadelerle kendi iç dünyasını yansıtıyor'' dedi.
Meclis'ten kaçılmaması gerektiğini ifade eden Koç, ''Çağrımız çok açık, gelin Türkiye'yi, Türkiye'den hep birlikte yönetelim. Niye toplanmalıyız? Hep beraber emperyalist telkinlere, hedef göstericilere birlikte karşı koymak için toplanmalıyız. Ulusal bütünlüğümüzü, birliğimizi, kardeşliğimizi tehdit edenlere karşı, iç siyasetin komplekslerinden sıyrılıp, beraber tavır koyma olgunluğuna erişmeliyiz'' dedi.
CHP MYK'dan bildiri
Toplantı sürerken, CHP MYK adına bir bildiri yayımlandı. Bildiride, CHP'nin Türkiye'de terörün sona erdirilerek toplumun huzur ve güvenliğe kavuşturulması yolundaki mücadelesini yılmadan ve kararlılıkla sürdüreceği vurgusu yapılırken, CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün'ün teröristler tarafından kaçırılması ile de sorunun yeni bir aşamaya taşındığı ifade edildi.
''Bu eylem, parlamenter demokrasimizi, onun temel organı olan, halkımızın iradesini temsil eden TBMM'yi ve o iradeyi sorunlarımızın çözümü için tek yol olarak gösteren CHP'yi hedef alan bir meydan okumadır'' görüşüne yer verilen açıklamada, ''Bu pervasız saldırı, CHP'nin ve tüm toplumumuzun terörle mücadelesine sadece güç katacak ve kararlılığımızı pekiştirecektir'' ifadeleri kullanıldı.
Ailesinden ''bırakın'' çağrısı
Tunceli'de kaçırılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün ailesi, Aygün'ün bir an önce serbest bırakılmasını istedi.
Hüseyin Aygün'ün ailesi adına yapılan yazılı açıklamada, ''Biz Hüseyin Aygün'ün ailesi olarak, yaşanan şiddet ortamından mağdur olan herkesin acısını paylaşıyor ve Dersim halkının iradesinin bir temsilcisi olan Hüseyin Aygün'ün bir an önce bizlere kavuşması için serbest bırakılmasını istiyoruz'' denildi,