Gündem

Hayvan Hastanesi yeni klinikleriyle hizmette

Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine bağlı Hayvan Hastanesi, restore edilmesinin ardından Türkiye'nin en büyük veteriner hastanesi olarak yeni klinikleriyle hizmet vermeye başladı.

Yasemin Kalyoncuoğlu  | 05.06.2016 - Güncelleme : 05.06.2016
Hayvan Hastanesi yeni klinikleriyle hizmette Fotoğraf: Okan Özer/AA

Ankara

ANKARA - YASEMİN KALYONCUOĞLU

Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine bağlı Hayvan Hastanesi, Türkiye'nin en büyük veteriner hastanesi olarak yeni klinikleriyle hizmet vermeye başladı.

Yüksek Ziraat Enstitüsünün Baytar Fakültesi olarak 1933'te Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifiyle inşa edilen hayvan hastanesi, yerleşkenin sit alanı özelliği taşıması nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığının onayladığı proje çerçevesinde restore edildi ve yeni klinikleriyle hizmete açıldı.

İnsanların tedavisi için kullanılan bütün yöntemlerin hayvan hastanesinde de ileri teknolojiyle uygulandığını dile geçiren Hastane Başhekimi Prof. Dr. Ali Bumin, "Altyapımız şu anda Türkiye'deki hiçbir veterinerlik fakültesinde yok. Hem hastalar hem de öğrencilerimiz çok şanslı." diye konuştu.

Alo 153 ile sokak hayvanlarına tedavi

Hastane, sadece evcil ve sahipli hayvanlara değil, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile yapılan protokol çerçevesinde, yaralanan ve yardıma muhtaç sokak hayvanlarının da tedavisini yaparak tedaviye ihtiyacı bulunan tüm hayvanlara ulaşıyor.

"Vatandaş bahçesinde, sokağında, mahallesinde yaralı bir hayvan gördüğü zaman 153'ü arıyor. Belediye yaralı hayvanları alıp, buraya getirip, tedavisini sağlıyor. Kartaldan, atlara kadar pek çok hayvanın tedavisi yapılıyor." sözlerine yer veren Bumin, "Alo 153" hattının sokak hayvanları için önemli bir boşluğu doldurduğunu söyledi.

"Gezici kliniklerle büyük baş hayvanlardan atlara kadar tedavi"

Gezici kliniklerle de tedavi hizmeti veren Hayvan Hastanesi çiftçilere, özellikle şehrin dışında yaşayanların ayağına kadar gidiyor. Veteriner Fakültesi öğrencilerinin gelişmesi açısından önemi bulunan gezici kliniklerde atlardan büyük baş hayvanlara kadar pek çok hayvan tedavi ediliyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın