İSTANBUL
Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, üniversitenin Beyazıt yerleşkesinde bulunan Hukuk Fakültesi'nin önünde basın açıklaması yapmak üzere bir grup öğrenci toplandığı sırada, fakültenin kadınlar tuvaletinde bir patlama meydana geldi. O sırada, olay yerinde bulunan 3 öğrenci patlamadan etkilendi ve biri kulağından hafif yaralandı. Arkadaşları tarafından sakinleştirilen öğrenciler, hastaneye gitmek istemedi.
Olay yerine gelen bomba imha uzmanları ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı inceleme sonucu patlamanın ses bombasından kaynaklandığı belirlendi.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
İÜ'den açıklama
Öte yandan, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
''İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi kadın tuvaletlerinde ilk incelemelere göre, basınç kaynaklı küçük çaplı bir patlama olmuştur. Kesinlikle yaralanan veya zarar gören öğrenci ya da personel bulunmamaktadır. İstanbul Emniyet Müdürlüğü konu ile ilgili araştırmasını sürdürmektedir.''