Dolar
32.33
Euro
34.92
Altın
2,214.90
ETH/USDT
3,577.50
BTC/USDT
71,220.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

İstanbul ve Antalya merkezli suç örgütü operasyonu

Alaattin Çakıcı'nın elebaşı olduğu öne sürülen suç örgütüne yönelik Antalya ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda aralarında bir polis ve 2 avukatın bulunduğu 53 şüpheli gözaltına alındı.

22.03.2018 - Güncelleme : 22.03.2018
İstanbul ve Antalya merkezli suç örgütü operasyonu

ANTALYA

Cezaevinde bulunan Alaattin Çakıcı'nın elebaşı olduğu öne sürülen çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik İstanbul ve Antalya merkezli eş zamanlı operasyonda aralarında bir polis memuru ve 2 avukatın da olduğu 53 şüpheli gözaltına alındı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, iki ayrı soruşturma kapsamında cezaevinde bulunan Alaattin Çakıcı'nın elebaşı olduğu iddia edilen suç örgütüne yönelik Antalya, İstanbul, Ankara, Kırıkkale, Bursa, Tokat ve Mardin'de eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda 53 zanlı gözaltına alındı.

Bir polis ve iki avukat da gözaltında

Gözaltına alınanlar arasında Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru D.A. ile iki avukatın da yer aldığı, adreslerinde bulunamayan 20 şüphelinin arandığı öğrenildi.

Antalya'da gözaltına alınan Ejder K'nin suç örgütünün kentteki faaliyetlerini yürüttüğü öne sürüldü. Şüphelinin, suç örgütü elebaşılığı ve cinayet gibi çok sayıda suçtan sabıkalı olduğu belirlendi.

Adreslerinden cephanelik çıktı

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 12 tabanca, 2 pompalı tüfek, 13 kartuş, 380 fişek, bir telsiz ve çok sayıda çek ele geçirildiği öğrenildi.

Örgüt üyelerinin, Çakıcı'nın Bolu ve Kırıkkale cezaevlerinde bulunduğu süreçte yasa dışı faaliyetlerine devam ettikleri, Çakıcı'dan avukatları ve ziyaretçileri aracılığıyla talimat aldıkları öne sürüldü.

Suç örgütü üyelerinin, bir yıl içinde Çakıcı'nın tedavi edilmediği bahanesiyle İstanbul Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde silahlı eylem gerçekleştirdikleri, Bolu Köroğlu Devlet Hastanesinin mali işler müdürünü silahla yaraladıkları, Kırıkkale Keskin Cezaevinin ikinci müdürünü darbederek ayaklarını kırdıkları, örgüt içi hesaplaşmalar nedeniyle eski örgüt mensuplarını ayaklarından vurdukları ve bu görüntüleri internetten paylaştıkları iddia edildi.

Örgüt üyelerinin yüksek rant için İstanbul ve Antalya'da faaliyetlerini sürdürdüğü, tehdit ve yağma ile korku ve panik oluşturarak haksız kazanç sağladıkları ileri sürüldü.

Muhabir: Süleyman Elçin

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.