
HATAY
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, saldırıda yaralanan ve İskenderun Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan askerleri ziyaretinin ardından gazetecilere açıklama yaptı.
Saldırıyla ilgili takibin devam ettiğini ifade eden Ergin, ''Terörist saldırı olduğu şeklinde bilgi var. Güvenlik güçleri gerekli müdahaleyi yapıyor. Takip devam ediyor. 2 asker yaralı. Saldırıda yaralanan hastaların durumu iyi inşallah. Biri çok hafif yaralı. Diğeri de operasyonda ama onda da önemli bir şey gözükmüyor. Hepimize geçmiş olsun'' diye konuştu.
Hatay Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, saat 16.55 sıralarında, Karayılan beldesinde bulunan İskenderun Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı nizamiyesinin önünde çarşı izninden dönen sivil elbiseli ve silahsız erbaş ve erlere kışlanın yaklaşık 400-500 metre doğusundaki meskun mahale bitişik ağaçlık bölgeden bir grup terörist tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı ve roket atıldı.
Kışla nöbetçileri teröristlerin açtığı ateşe hemen karşılık verdi.
Teröristlerin açtığı ilk ateşte, jandarma komando er Sefer Taçyıldız sol kolundan, jandarma komando er Raşit Kalaycı ise karnından yaralandı.
İskenderun Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan erlerin hayati tehlikesi bulunmadığı bildirildi.
Güvenlik güçlerinin saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyonlarını sürdürdüğü belirtildi.