Gündem

Kadın sivil toplum kuruluşlarından Erdoğan'a destek

KADEM'in öncülüğünde 266 kadın sivil toplum kuruluşunun yaptığı basın açıklamasında, "Yaptığı konuşmalarla yürütülen art niyetli kampanyayı ifşa eden Cumhurbaşkanımızın tarihi açıklamalarının destekçisi olduğumuzu beyan ediyoruz." denildi.

12.03.2018 - Güncelleme : 12.03.2018
Kadın sivil toplum kuruluşlarından Erdoğan'a destek

İSTANBUL

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), 266 kadın sivil toplum kuruluşuyla birlikte "Bu Ses Bizim Sesimiz" başlıklı açıklama yayımladı. 

Açıklamada, son günlerde Türkiye'de, toplumu ayrıştırıcı, kin, nefret ve düşmanlığa sevk edici, kadın-erkek arasına sevgisizlik, güvensizlik, husumet tohumları ekmeyi amaçlayan bir kampanyanın kimileri tarafından bilinçli şekilde tırmandırıldığına dikkati çekildi. Bu kampanya ile ülkede bir taraftan kadınların ve çocukların dünyanın hiçbir yerinde olmadığı kadar ağır bir saldırı altında olduğu imajı yaratılmaya, diğer taraftan da bunu durdurmaya dönük toplumsal, siyasal ve dini reflekslerin yok edildiği algısı yaygınlaştırılmaya çalışıldığı kaydedilen açıklamada, şu değerlendirmelere yer verildi:

"Siyaseti ve toplumu bu olumsuzluklara payanda olmakla ve ikiyüzlülükle suçlayarak karamsarlığa sürükleyen ve yüce dinimiz İslamiyet’i bu kötülüklerle yan yana göstermeye çalışan yoğun bir çaba göze çarpmaktadır. Bu çabanın nihai amacının milletin birlik ve beraberliğini bozmak ve nihayetinde devletimizi ve milletimizi zayıf düşürecek siyasal mühendislik gayretlerine destek vermek olduğu açıktır.

8 ve 9 Mart 2018’de yaptığı konuşmalarla yürütülen art niyetli kampanyayı ifşa eden Sayın Cumhurbaşkanımız; yüce dinimiz İslam’ın saygınlığını, milletin birlik ve beraberliğini korumak noktasında tarihi bir adım atmıştır. Ülkemiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın riyaseti döneminde bütün alanlarda olduğu gibi özgürlükler alanında da önemli ilerlemeler kaydetmiştir. Kadınların ve çocukların hayatlarındaki olumsuzlukları giderme ve vicdan hürriyeti noktalarındaki gelişmeler, bu ülkede yaşayan herkesin malumudur. Bizler de milletimizin bekasını ve nesillerimizin hayırlı bir şekilde yetişmesini kendisine gaye edinen sivil toplum kuruluşları olarak kanaat önderlerimizi, aydınlarımızı ve din adamlarımızı, toplumun dirliği, selameti ve beraberliği için çalışmalarını bu art niyetli kampanyanın farkında olarak yürütmeye davet ediyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımıza bu konuda yaptığı açıklamalardan dolayı teşekkürü bir borç biliyor ve tarihi açıklamalarının destekçisi olduğumuzu açıkça beyan ediyoruz.

Başta Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere etkili ve ilgili devlet kurumlarımızı, sivil toplum kuruluşlarını, medyayı ve üniversitelerimizi, bu vizyona destek vermeye çağırıyoruz."

Muhabir: Ayşe Büşra Erkeç

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın