Dolar
32.38
Euro
35.06
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,548.20
BTC/USDT
70,399.00
BIST 100
9,093.81
Gündem

Kapadokya'da doğanın gösterisi: Gün batımı

Peribacaları ve doğal kaya oluşumlarıyla kaplı vadileriyle ünlü Kapadokya'da turistler, günlerini bölgedeki hakim tepelerden güneşin batışını izleyerek sonlandırıyor.

26.04.2018 - Güncelleme : 26.04.2018
Kapadokya'da doğanın gösterisi: Gün batımı

NEVŞEHİR - BEHÇET ALKAN

Peribacaları, doğal kaya oluşumları, yeraltı şehirleri, kayadan oyma tarihi manastırları ve mağara otelleri ile Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da gezinti yapan turistler, bölgedeki hakim tepelerde gün batımını izlemenin keyfini yaşıyor. 

Gün boyu, birçok medeniyete ev sahipliği yapan bölgenin tarihi ve kültürel alanlarını ziyaret eden turistler, Ortahisar beldesindeki Kızılçukur vadisi ve Paşabağı mevkisine tur otobüsleriyle, Göreme beldesindeki Güllüdere vadisine ise ATV araçlarla gelip, vadilere hüzmeler bırakan güneşin batışını izliyor.

Bölgenin masalsı güzellikleri güneşin batışı ile ortaya çıkan renklerle bütünleşirken, turistler de bu anı çektikleri fotoğraflar ile ölümsüzleştiriyor.

UNESCO "Dünya Kültür Miras Listesi"nde yer alan Kapadokya'da, her gün yüzlerce yabancı turist, güneşin peribacaları ve kaya oluşumlarına yansıyan son renklerini izleyerek günü tamamlıyor. 

Düğün fotoğrafı çektirmek isteyenlerin de rağbet gösterdiği bölgede, dünya evine girmeye hazırlanan çiftler gün batımının izlenebildiği yerlerde bir ömür saklayacakları fotoğraflar için objektifin karşısına geçiyor. 

Nevşehir Profesyonel Turist Rehberleri Derneği (NERO) Başkanı Murat Dinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgenin tarihi ve kültürel merkezlerini ziyaret eden turistlerin, gün batımı turu ile günü tamamladıklarını belirtti. 

Peribacaları ve doğal kaya oluşumlarının yüzey renkleri ile güneşin batışında ortaya çıkan renklerin bütünleşerek güzel görüntüler oluşturduğunu aktaran Dinç, yılbaşından itibaren ziyaretçi sayısında önemli oranda artış yaşanan Kapadokya'da, gün batımının izlendiği alanlarda da yoğunluk oluştuğunu ifade etti.

"Harika bir deneyim oldu"

Hindistan'ın Pencap kentinden bölgeye gelen Sandeep Behl, iki gündür Kapadokya'da bulunduğunu ve her iki günde de gün batımını izlemek için Kızılçukur Vadisi'ne düzenlenen tura katıldığını anlatarak, "Türkiye'ye özellikle Kapadokya'yı görmek için geldim. Buradaki güzellikleri ülkeme döndüğümde arkadaşlarıma anlatacağım ve onlara da gelmelerini tavsiye edeceğim. Gün batımını bu manzarada izlemek benim için harika bir deneyim oldu." dedi.

Ukraynalı turist Seraphim Yemelin ise güneşin batışında ortaya çıkan ve doğayla bütünleşen renkleri fotoğraflamaktan keyif aldığını belirterek, "Kapadokya'yı çok sevdim. Gün batımını burada izlemek çok mükemmel bir durum. Her akşam çok sayıda insanın buraya geldiğine şahit olduk. Kapadokya, güneşin batışını fotoğraflamak için çok uygun bir yer ve ben de burada çokça fotoğraf çektim." diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.