Dolar
38.44
Euro
43.86
Altın
3,310.29
ETH/USDT
1,826.60
BTC/USDT
94,892.00
BIST 100
9,260.02
Gündem, arşiv

"Kara Şahin" artık Türkiye'de üretilecek

Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve Sikorsky, "Kara Şahin" helikopterlerinin Türkiye'de üretilmesine yönelik sözleşmenin son aşamasına geldi.

06.05.2013 - Güncelleme : 06.05.2013
"Kara Şahin" artık Türkiye'de üretilecek

ANKARA

Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Sikorsky lisanslı 109 T-70 Black Hawk (Kara Şahin) helikopterlerinin üretimini yapacak firmanın 2011'de seçildiği anımsatılarak, yaklaşık 3,5 milyar dolar bütçesi olan programın, ana yüklenici Türk Havacılık ve Uzay Endüstrileri (TAI) tarafından yürütüleceği belirtildi.

Çalışmaları, Sikorsky ve diğer program ortaklarının birlikte yürüteceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sikorsky lisansıyla kanat, kabin, kokpit gibi helikopter bileşenleri üretilecek olup; program kapsamında, elektronik aksamlar ASELSAN, motor GE lisansıyla TEI ve helikopter iniş takımı ve dişli kutusu Black Hawk helikopterlerindeki transmisyon sisteminde uzmanlaşmış ALP Havacılık tarafından üretilecek."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın