
TUNCELİ
Köy sakinlerinden Haydar Çetinkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1960'tan sonra köyleri Xeceriye'nin isminin Güdeç olarak değiştirildiğini söyledi.
Köylülerin, tüm bölgede olduğu gibi, yerleşim yerlerinin adının iadesi konusunda mücadele yürüttüğünü dile getiren Çetinkaya, şöyle konuştu:
"Köyümüzün adı 11 Nisan 2013 tarihinde yaptığımız başvuru üzerine resmi olarak değiştirildi. Bundan sonra çıkarılacak tüm kimliklerde köyümüzün eski orijinal adı olan Xeceriye (Haceri) ismi yazılmaktadır. Tabi sevindirici bir durum bizim açımızdan. Dileriz bu değişiklik Demokratikleşme Paketiyle köy adlarının dönüştürülmesinin yanı sıra Dersim adının da iade edilmesine bir öncülük sağlayacaktır."
Hayri Aktaş da köyün eski adına kavuşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Köyümüzün adını eskiden devlet aldı bizden ve yeni bir isim verdi. Biz o ismi beğenmedik. Şimdi ise köyümüz eski ismine kavuştuğu için hepimiz çok memnunuz. Diğer köylerin isimlerinin de değişmesini arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Köylüler, daha sonra köyün yönünü gösteren "Xeceriye" yazılı tabelayı yol ayrımına koydu.
Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.