Dolar
32.37
Euro
34.92
Altın
2,233.22
ETH/USDT
3,561.60
BTC/USDT
70,675.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Mavi Marmara kurbanları unutulmadı

Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırının 6. yılı dolayısıyla, olayda hayatını kaybedenler, İsrail Büyükelçiliği konutu önündeki törenle anıldı.

29.05.2016 - Güncelleme : 29.05.2016
Mavi Marmara kurbanları unutulmadı

ANKARA

Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırının 6. yılı dolayısıyla, olayda hayatını kaybedenler, İsrail Büyükelçiliği konutu önündeki törenle anıldı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının da aralarında bulunduğu birçok kuruluşun bir araya gelmesiyle oluşturulan Ankara İnanç Özgürlüğü Platformunca düzenlenen törene katılanlar, Filistin bayrakları ve saldırıda ölenlerin fotoğraflarını taşıdı.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı törende, saldırıda hayatını kaybedenler anıldı. İsrail karşıtı slogan atan gruptakiler, birlikte sabah namazı kıldı.

Platform adına basın açıklaması yapan Soner Kartal, Mavi Marmara saldırısının ardından mağdurlar, ilgili tüm gerçek ve tüzel kişiler ile ölenlerin ailelerinin haklarının, birçok ülkede dava konusu edildiğini belirtti.

Kartal, "Mağdur yakınlarının rızası ve onayı alınmadan terör şebekesi İsrail ile yapılan hiçbir anlaşmayı tanımadığımızı bu platformdan haykırıyoruz." ifadesini kullandı.

Üsküdar'da "Gençler Mavi Marmara'yı Unutmadı" etkinliği

İstanbul Üsküdar'daki Mihrimah Sultan Camisi'nde de "Gençler Mavi Marmara'yı Unutmadı" etkinliği gerçekleştirildi.

Gazeteci Adem Özköse, yaptığı konuşmada, Filistin davasında mücadelenin son Müslüman kalana kadar devam edeceğini dile getirerek, "Bu, Kudüs'ün özgürlüğünün mücadelesidir. Dolayısıyla Mavi Marmara'nın ruhunu ve anlamını yaşatmak zorundayız." diye konuştu.

Gazze'ye insani yardım götürülen Mavi Marmara gemisine, uluslararası karasularda İsrail askerleri tarafından 31 Mayıs 2010'da düzenlenen saldırıda 10 kişi hayatını kaybetmiş, 50'yi aşkın kişi yaralanmıştı. Mavi Marmara saldırısı, İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gerilmesine neden olmuştu. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, saldırıdan duyduğu pişmanlığı dile getirmiş, Türkiye'den özür dilemiş ve tazminat ödeme sözü vermişti.

Muhabir: Alp Ertunga Karaca, Ali Ebubekir Tokcan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın