Gündem

Meteorolojiden zirai don uyarısı

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre bu geceden 26 Mart Salı sabahına kadar bazı illerde zirai don bekleniyor.

Esma Küçükşahin  | 22.03.2019 - Güncelleme : 23.03.2019
Meteorolojiden zirai don uyarısı

Kayseri

Meteoroloji 7'nci Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, bu geceden 26 Mart Salı sabahına kadar, tarımsal faaliyetlerin başladığı Kayseri, Sivas, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat'ta "orta" kuvvette, yüksek rakımlı bölgelerde ise "kuvvetli" zirai don riski bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, çiçeklenme dönemindeki badem, kayısı, erik ve benzeri meyve, sebze ve fide yetiştiricileri ile serada üretim yapan çiftçilerin don riskine karşı gerekli tedbirleri almaları gerektiği ifade edildi.

Bölgelerindeki don riski durumu hakkında detaylı bilgi almak isteyenlerin, en yakın meteoroloji müdürlüklerine başvurabileceği de kaydedildi.

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki illerde don uyarısı

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki illerden Van, Hakkari, Muş ve Bitlis için zirai don uyarısında bulunuldu. 

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava çok bulutlu, aralıklarla kar yağışlı geçecek. 

Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don ile yer yer pus ve sis bekleniyor. 

Gece gerçekleşen en düşük sıcaklıklar, sıfırın altında olmak üzere Bitlis'te 6, Van'da 2, Muş ve Hakkari'de 1 derece ölçüldü.

Günün en yüksek sıcaklıkları Muş'ta 8, Van ve Hakkari'de 7, Bitlis'te 4 derece olacak.

Bölge genelinde buzlanma ve yüksek kesimlerde çığ beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli olması gerekiyor.

Gece saatlerinden itibaren zirai don beklendiğinden meyve, sebze ve fide yetiştiricileri ile serada üretim yapan çiftçilerin tedbirli olmaları istendi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın