Ömer Süt
15 Mart 2016•Güncelleme: 16 Mart 2016
İZMİR - Ömer Süt
İzmir'de bir esnafın darbettiği 6 yaşındaki Suriyeli Hasan Hantumani'nin ailesi zor şartlar altında hayata tutunmaya çalışıyor.
Suriye'den 3 yıl önce ayrılan ve önce Gaziantep'in Islahiye ilçesine ardından İzmir'e gelen Hantumani ailesi, Murat Mahallesi'nde 2 odalı metruk bir evde 7'si çocuk 15 nüfusla yaşam mücadelesi veriyor.
Yaşadıkları tüm zorluklara rağmen ailesini İzmir'de hayatta tutmaya çalışan 43 yaşındaki Abdulcelil Hantumani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Oğlu Hasan'ın bir esnaf tarafından darbedilmesinin görüntülerini televizyonda izlediğini ve çok üzüldüğünü söyledi.
Hantumani, "O kişinin Hasan'a yaptığı davranış acımasızcaydı. Çocuğum ölseydi o insan ne yapacaktı? Oğlumu darbeden kişiyi affediyorum, Allah da onu affetsin. Ne Suriyeli ne yabancı ne de başka bir çocuğun başına böyle bir olay gelmesini isterim" diye konuştu. Hantumani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kendileriyle ilgilendiği için minnettar olduğunu ifade etti.
"İnsanlara yardım etmek için polis olmak istiyorum"
Esnaf tarafından darbedilen Hasan Hantumani ise şimdilik tek derdinin, hediye edilen bisiklete binmeyi öğrenmek olduğunu söyledi.
Okula gitmek istediğini ve bu konuda validen söz aldığını vurgulayan küçük çocuk, "Okulu bitirdikten sonra insanlara yardım etmek için polis olmak istiyorum" diye konuştu.