Dolar
32.35
Euro
34.92
Altın
2,221.73
ETH/USDT
3,555.50
BTC/USDT
70,817.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

PKK'nın 'reklam yüzü' etkisiz hale getirildi

Batı medyası tarafından DEAŞ ile mücadele eden YPJ'li olarak lanse edilen "Zozan Cudi" kod adlı Temir'in, Şırnak'ta düzenlenen hava harekatında ölü ele geçirilen teröristler arasında olduğu belirlendi.

05.12.2017 - Güncelleme : 05.12.2017
PKK'nın 'reklam yüzü' etkisiz hale getirildi

ANKARA

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Şırnak'ın Bestler-Dereler bölgesine 15 Kasım'da düzenlenen hava harekatında etkisiz hale getirilen 7 teröristin kimliklerinin belirlenmesine yönelik çalışma yapıldı.

Etkisiz hale getirilen teröristler arasında "Zozan Cudi" kod adlı Zozan Temir'in bulunduğu tespit edildi.

DEAŞ'a karşı ABD liderliğindeki uluslararası koalisyon içerisinde faaliyet gösterdiği belirlenen kadın terörist, Kobani olayları sırasında Avrupa ve ABD medyası tarafından "20 yaşında olan Suriye Kamışlı doğumlu 'Zozan Cudi' DEAŞ'ı bitirmeye yeminli YPJ'li" olarak lanse edilmişti.

Güvenlik kaynakları, bu durumun terör örgütleri PKK ile PYD/YPG arasındaki bağlantının en açık kanıtı olduğunu ve aralarındaki yetki, ideoloji, üyelik ve kaynakların bütünlüğünü ortaya koyduğunu kaydetti.

Muhabir: Sertaç Bulur,Orhan Onur Gemici

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.