Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,211.47
ETH/USDT
3,591.00
BTC/USDT
70,769.00
BIST 100
8,995.35
Gündem, Analiz

PKK'nın taşeron örgüt oyunu

Silahlı ve bombalı saldırılarla sivilleri katletmesinin neden olduğu olumsuzlukları gidermek isteyen PKK, eylemlerinin farklı alt birimlerince üstlenilmesi yoluna gidiyor.

17.03.2016 - Güncelleme : 18.03.2016
PKK'nın taşeron örgüt oyunu

ANKARA

Tarihi boyunca insanlık dışı pek çok eylemin faili olan kanlı terör örgütü PKK, son dönemde, silahlı ve bombalı saldırılarla sivilleri katletmesinin neden olduğu tepkiyi bertaraf etmek ve karşı karşıya kaldığı olumsuzlukları gidermek amacıyla eylemlerinin farklı alt birimlerince üstlenilmesi yoluna gidiyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, 15 Ağustos 1984 akşamı saat 21.30'da Eruh ve Şemdinli'de gerçekleştirdiği silahlı eylem ile adını duyuran terör örgütü PKK, aldığı dış desteklerin de yardımıyla 32 yıl boyunca düzenlediği alçakça saldırılarla, Türkiye'de huzur ve kardeşliği bozmak, anayasal düzeni silahla yıkmak gibi beyhude çabaların peşinde koştu.

Terör örgütünün propaganda faaliyetleriyle kamuoyunda farklı bir imaj çizme uğraşları, kadın erkek, genç yaşlı, çocuk yetişkin diye ayırt etmeksizin sivillerin katledilmesine neden olan bombalı saldırılarıyla boşa çıktığı için eylemlerin faili olarak farklı oluşumların ismi ortaya atılıyor. 

PKK, Suriye yapılanması için PYD ismini kullanırken, bu yapılanmayı da siyasi ve silahlı olarak iki alt kola ayırıp, silahlı güçler için YPG adını kullanıyor. Terör örgütünün, İran'daki uzantısı da PJAK adıyla faaliyet yürütüyor.

Alfabenin her harfini kullanıyorlar

Saldırılarında özellikle sivillerin ölmesiyle kendi tabanının gözünde zor duruma düşen terör örgütü, bundan kurtulmak için her seferinde "estetik" ameliyata girerek, eylemin komuta kademesi ile bir ilgisinin olmadığı, toplumun tabanından gelen farklı grupların, gençlerin, kadınların, bağımsız grupların amaçlarına dönük süreci inşa ettiklerine yönelik imaj ortaya koymaya çalışıyor. 

Muhabir: Sertaç Bulur, Fatih Çakmak

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın